Poliția Română la deschiderea școlilor sătmărene

• publicat la: 11 septembrie 2017
Poliția Română la deschiderea școlilor  sătmărene

Siguranța în școli constituie o prioritate pentru Poliția Română, context în care și polițiștii sătmăreni au acționat pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor. De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată sunt identificate şi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional și prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative.

Polițiștii din cadrul IPJ Satu Mare, au fost alături de preșcolari, școlari, liceeni, dascăli, părinți, care trăiesc emoția și bucuria unui nou început plin de provocări și speranțe, asigurându-i totodată de sprijinul necondiționat pe parcursul întregului an școlar și le urează tuturor mult succes !

 

comentarii

de Horia Mãries la 11 septembrie 2017 - 16:17

Era frumos (si indicat) dacã participau si ceferistii.

Times New Roman – Un grup de elevi din Satu Mare a încheiat cu bine o tabără la mare: 9 zile în tren, jumătate de zi pe plajă la Năvodari

http://www.timesnewroman.ro/category/166/un-grup-de-elevi-din-satu-mare-a-incheiat-cu-bine-o-tabara-la-mare-9-zile-in-tren-jumatate-de-zi-pe-plaja-la-navodari

Lasati un comentariu