România a cucerit AURUL EUROPEAN la tenis de masă!

• publicat la: 17 septembrie 2017
România a cucerit AURUL EUROPEAN  la tenis de masă!

Aur pentru echipa României de tenis de masă la Campionatul European! 3-2 scorul finalei.

Naționala României s-a calificat în finala Campionatului European de Tenis de Masă. Echipa alcătuită din jucătoarele Daniela Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Irina Ciobanu a învins în semifinalele întrecerii, Rusia, scor 3-0. A fost o victorie entuziasmantă a fetelor noastre, care au avut o evoluție splendidă contra adversarelor lor, precum au făcut-o în tot turneul. Ele au ajuns aici după 3-0 cu Olanda, 3-1 împotriva Cehiei și 3-1 contra Luxemburgului (grupe), și 3-0 cu Portugalia, în sferturi.

Astăzi,  fetele antrenate de Viorel Filimon  au  întâlnit selecționata Germaniei, campioana ultimelor trei ediții. Nemțoiacele au avut o echipă formată în principal din trei tenismene de origine asiatică: Han Ying (nr.1 În Europa), Shan Xiaona și Wan Yuan, iar Jie Shop este antrenoarea lotului feminin. Campionatul European se desfășoară în Luxemburg.

În ultimii nouă ani, România a obținut patru medalii de argint și un bronz la CE, iar în anii 1992, 2002 și 2005 a cucerit aurul pe echipe. Ultimele două finale europene ale tricolorelor au fost tocmai contra nemțoaicelor și au pierdut. Dar….

Astăzi, duminică 17 septembrie 2017, fetele din echipa României  au cucerit  titlul de Campioane Europene la  Tenis de Masă.  Componentele echipei  României au luptat sub tricolorul românesc  pentru cucerirea celui mai important  titlu european.

Felicitări si succes la viitoarele competitii!

 

Lasati un comentariu