Anchetă penală cu dedicaţie? Dezastrul de la Muzeul Moţilor de câmpie din Ianculeşti speculat de presa de casă

• publicat la: 5 octombrie 2017
Anchetă penală cu dedicaţie? Dezastrul de la Muzeul Moţilor de câmpie din Ianculeşti speculat de presa de casă

Atacul la identitatea moţilor de câmpie din Ianculeşti ia noi forme de exprimare. Aflăm din presa de casă că a fost demarată o anchetă penală pentru situaţia de la muzeul din Ianculeşti. Culmea e că nu cei vinovaţi sunt luaţi în colimator de presa de casă ci cei care au întreţinut mereu muzeul şi care au demascat starea de degradare în care a fost lăsat.

Incapabili să justifice dezastrul de la acest muzeu sătesc, de la menţinerea  degradării Căminului Cultural prin lipsa accesării oricărui proiect aducător de fonduri, grupul din jurul primarului şi implicit al actualei conduceri săteşti inundă spaţiul online cu tot felul de dezinformări. Nici un document imagine nu este adus în sprijinul afirmaţiilor . O simplă deplasare la faţa locului ar fi lămurit problema dacă se dorea dar a fost preferată minciuna si manipularea ordinară. De fapt fiecare face ce ştie mai bine.

Sau este o modalitate de a pune presiune pe sătenii care nu acceptă jugul impus de conducerea primăriei Carei? Sau presiunea este pentru a ajunge la urechile celor care amână pronunţarea unei sentinţe la recursul deschis de consilierul personal al primarului careian  taman în perioada în care organizăm cea mai de amploare manifestare culturală românească din istoria Careiului?

Cum se face că în comunicatele oficiale remise redacţiilor din judeţ de Poliţia judeţeană nu se face referire la acest demers şi la ancheta penală despre care ne povesteşte un bloger plătit de primăria Carei?

Sursele  la care face referire persoana cu contract de prestări servici cu Primăria Carei pentru 2.500 lei lunar  nu sunt de încredere din moment ce au avut halucinaţii şi au visat cu familia Ciută. Ceva imagini ne oferă cineva de la acea înmormântare la care se face referire şi la care nu am participat? Eu pot să fac dovada celor afirmate.

Am făcut şi dovada evoluţiei stării muzeului din perioada când delegat era localnicul Ciprian Chiorean faţă  de cum arată acum…închis  publicului şi lăsat în paragină.

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/atentat-la-identitatea-unui-sat-de-moti-de-campie.html

Eu nu am nevoie de surse ca să ofer date despre starea muzeului ci mă deplasez la faţa locului.  Priviţi mecanismul de închidere a ușii unui muzeu sătesc.

Aşa sunt întâmpinaţi cei ce vor să viziteze Muzeul din Ianculeşti. Imediat lângă această sală este o sală de şedinţe  bine întreţinută şi dotată cu veselă pentru protocol.

Acesta este respectul acordat de noua conducere Muzeului Moţilor de Câmpie din Ianculeşti. Ca să vedeţi că deranjul este pentru că s-a aflat de situaţie şi nu pentru  strarea avansată de deteriorare. Tipic pentru conducerea dictatorială a mun.Carei de care aparţine satul de moţi.

Am scris şi despre starea Căminului Cultural şi am postat imagini de la faţa locului nu poveşti de la surse inventate. Am scris şi despre comercializarea bârnelor de la acoperişul demolat al şcolii din sat. Am postat şi imagini de la locurile lor de depozitare după demolare.  Pe acest subiect aţi pus capac?

Cine va demara o ANCHETĂ  pentru a verifica dacă în acte apare un Cămin renovat cu geamuri bune sau pentru a descoperi de ce nu se accesează fonduri nerambursabile pentru păstrarea acestui lăcaş de cultură, unicul din sat?

Agenţi de la Poliţia Carei au demarat o anchetă privind plăţile de zeci de milioane de lei de către fiecare familie pentru introducerea gazului în sat , plăţi care nu erau justificate pentru că se alocaseră fonduri de la judeţ pentru această investiţie . Sătenii au primit chitanţe de la persoana care aduna banii, chitanţe pe care era o ştampilă a unei firme din Sanislău  care era radiată la data folosirii ei ca paravan. La scurt timp după demararea anchetei s-a aşternut o linişte de mormânt peste acest subiect!

Aştept să mă întrebe cineva despre chitanţe şi despre acest subiect care brusc  a încetat să fie cercetat!

Mă numesc Daniela Ciută şi vă aştept cu date concrete dacă doriţi să aflaţi mai multe  despre subiectele enumerate.

Pe lângă faptul că deţin toate acţiunile de la societatea care editează Buletin de Carei  mai deţin şi 50% din acţiunile unei firme de producţie din Carei, înfiinţată în anul 1991 şi care  funcţionează şi în ziua de azi fără să aibă datorii la stat sau fără a face evaziune fiscală. In această calitate ofer locuri de muncă şi contribui la bugetul local. Nu vă chinuiţi să mă denigraţi pentru că sunt imună la astfel de practici şi vă faceţi de râs. Mai bine aţi convinge primarul să îşi plătească datoriile la bugetul de stat  şi să respecte în aceeaşi măsură şi simbolurile româneşti din oraşul pe care îl conduce. Discriminarea nu îi face cinste.

Am adus aici vizitatori din Londra şi din alte părţi ale ţării noastre  pentru a face cunoscută istoria noastră locală şi a ne mândri cu zestrea lăsată de strămoşii noştri iar pentru unele personaje care nici măcar nu se deplasează să facă o poză contează faptul că a devenit publică starea muzeului. Nu am citit niciun rând despre faptul că tinerii din sat nu mai au loc pe scenă cu poezii patriotice de când primarul Kovacs a numit un nou delegat sătesc.

Cât timp s-a dat de către  organele venite în cercetare pentru readucerea Muzeului la starea de dinainte de prealuarea mandatului noului delegat? Timpul trece şi dacă nu vă mobilizaţi nu vă veţi încadra în termen, băieţi! Spor la muncă!

E păcat ca delegaţia de la Academia Română ce va fi prezentă în oraş în perioada 13-15 octombrie 2017 să găsească mizerie la un Muzeu al moţilor de cţâmpie din Ianculeşti.

Daniela Ciută

UPDATE-

Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvţnt al IJP Satu Mare, se află în curs o anchetă penală pentru distrugere, la sesizarea unei persoane fizice. Faptul nu a fost făcut public deci  se poate ca presa de casă să fi aflat de la persoana care a depus sesizarea, având în vedere că oficial nu s-a mai interesat nimeni înaintea noastră de acest subiect la IJP.

comentarii

de Nimeni nu este mai presus de lege la 6 octombrie 2017 - 18:54

Tribunalul Satu Mare. Azi 6.10.2017. Solutia pe scurt. Respingere apel.

Respinge cererea de apel, ca neîntemeiată. Obligă apelantul Boros (Erno) Ernest-Gheorghe să plătească intimatei SC Diverti Media SRL suma de 500 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată, respectiv onorariu avocat în apel. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Satu Mare şi se soluţionează de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 06.10.2017.

de sergiu la 7 octombrie 2017 - 11:46

unii chiar sunt. vezi cazul caltabosul pus in scena pentru a scapa de un ministru incomod.

Raspunsuri

Lasati un comentariu