Satul Ianculeşti nu are acces la posturile TV judeţene

• publicat la: 7 martie 2018
Satul Ianculeşti nu are acces la posturile TV judeţene

Locuitorii satului Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei  nu pot viziona posturile televiziunilor judeţene.

Fostul delegat sătesc, Ciprian Chiorean, ales în mod democratic, a depus solicitări în acest sens la operatorii de cablu din Carei. Iniţial i s-a cerut un tabel cu 100 de locuitori minim care ar dori să apeleze la serviciul de televiziune prin cablu. După ce a depus tabelul  cu peste 100 de semnături la sediul RDS Carei  i s-a cerut un număr de 300 de locuitori pentru ca locuitorii sa fie cablaţi şi să aibă acces la posturile televiziunilor judeţene.

Acestea se întâmplau în 2015.

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/fara-acces-la-televiziunile-judetene-in-ianculesti.html

Nici posturile de telefonie fixă nu sunt la liber în Ianculeşti.  Nu oricine poate avea post telefonic la Telekom Romania. Locurile sunt limitate.

Ca să ai acces la internet în satul Ianculeşti trebuie să ai abonament la serviciile de telefonie mobilă Orange, Vodafone, Cosmote.

Actualul delegat sătesc Oneţ Ionuţ, numit şi nu ales, nu a făcut demersuri pentru  ca sătenii să poată beneficia de acces la posturile locale de televiziune.

Muzeul Satului se află în aceeaşi stare de degradare în care a fost găsit la data de 1 octombrie 2017 iar Căminul Cultural se află în stare avansată de degradare fără ca delegatul sătesc să ia atitudine şi să solicite Primăriei susţinere pentru renovare.

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/atentat-la-identitatea-unui-sat-de-moti-de-campie.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/dezastrul-de-la-muzeul-motilor-de-campie-din-ianculesti-persista-de-peste-4-luni.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/satului-ianculesti-ce-apartine-de-primaria-carei-i-se-refuza-dreptul-la-camin-cultural.html

Pentru nevoile culturale ale românilor din Ianculeşti, nimic.

„Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le tradițiile, dezbină-i,  fă-i să se rușineze de ceea ce sunt! Astfel, nu va trebui să lupți pentru a-i cuceri, pentru că, speriați de ceea ce vor fi devenit, te vor implora pe tine să vii și să-i salvezi de ei înșiși.”

Acest text, scris în urmă cu 2500 de ani de generalul chinez Sun Tzu în „Arta Războiului„,  reflectă cel mai bine intenţiile UAT Municipiul Carei când vine vorba de satul de moţi Ianculeşti.

Pe când televiziune prin cablu şi la Ianculeşti domnule primar? Să vă poată vedea şi sătenii la emisiunile la care participaţi.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de pro ciuta la 7 martie 2018 - 22:35

Ce-ar fi daca acesti oameni deoseiti s-ar duce acasa in Apuseni unde totul este servit GRATIS ? Ca doar acesti oameni deosebiti au dreptul la orice la „liber” , nu-i asa ? In mod sigur putem intelege ca primarul si viceprimarul , care sunt de la UDMR , sunt de vina , nu-i asa ? Daniela draga , cum crezi ca se poate amesteca un edil in politica de afaceri a unui operator de servicii de comunicatie ? Daca ar putea , imediat l-ai suspecta de abuz in serviciu , sau ceva asemanator , nu-i asa ? Ce-ar fi daca te-ai ocupa de lucruri mai serioase , de exemplu de spalat vase sau lenjerie sau altceva ce vrei TU ? Avand in vedere ca nu vei publica acest comentariu , imi permit sa te intreb : Esti o proasta , nu-i asa ?

de unio la 7 martie 2018 - 23:19

prosciuto
Casa acelor oameni deosebiti este in Ianculesti, nu in Apuseni. Nu mai este in viata nici unul dintre cei nascuti in Apuseni. Daca nu le convine ungaristilor prezenta lor in zona Carei ii priveste, ma intereseaza prea putin, asimptotic catre minus infinit cat de greu le cade la fiere. Din nefericire pentru ungaristi, Ungaria nu mai este stapana aici, ca sa-i mai poata deporta precum in 1940. Chiar daca niste unguri injectati cu ungarism conduc totusi orasul Carei.

de monica la 7 martie 2018 - 23:23

ionut onet avea ca bunica pe Sabina care a fost deportata de hortisti in 1940.

de Levi la 7 martie 2018 - 23:25

Regret ca si la noi mai sunt specimene ca si primul comentator. Eu ma inteleg bine cu romanii din jurul meu dar nici la noi nu toata lumea intelege ca traim in alte vremuri si ca nu mai sunt grofi si servitori.

Lasati un comentariu