Vasile Lucaciu comemorat fără steaguri tricolore la şcoala din Carei care îi poartă numele

• publicat la: 29 noiembrie 2017
Vasile Lucaciu comemorat fără steaguri tricolore la şcoala din Carei care îi poartă numele

În cadrul manifestărilor dedicate Marii Uniri, astăzi, 29.11.2017, orele 11, a avut loc la statuia lui Vasile Lucaciu un scurt moment comemorativ fără niciun steag tricolor.  Actuala conducere a şcolii nu a mai găsit de cuviinţă să scoată la bustul marelui patriot steagurile ţării pentru care a luptat şi s-a sacrificat!

Evenimentul a debutat cu evocarea personalității marelui  patriot  rostit de eleva Lăcrămioara Tămaș din clasa a VII-a A a școlii ce cu mândrie îi poartă numele.  Nu destulă însă pentru a aduce şi un steag românesc la manifestare aşacum s-a procedat în anii precedenţi.

….anul 2015

Apoi corul școlii a interpretat „Doina lui Lucaciu”, după care au fost depuse coroane de flori din partea conducerii Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” și a Direcției de cultură Carei dar nimeni nu a observat că lipsesc steagurile ţării pentru care marele patriot s-a jertfit.

Tocmai unul dintre cei mai mari luptători pentru drepturile românilor din Transilvania nu a fost onorat la comemorarea sa cu prezenţa steagului României. Noua politică a primăriei de evitare a drapelului naţional  s-a imprimat şi la şcoala Vasile Lucaciu din Carei? Ce fel de exemplu se oferă elevilor acestei şcoli?

Evenimentul  organizat de Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” și Biblioteca Municipală Carei s-a încheiat cu un concurs tematic la care au participat elevi din toate clasele.

Câștigătorii concursului sunt:

Locul I : Lazăr Amarilis – cls. a VI-a A, Marincaș Laniana, Robotin Andra – cls. a VII-a A, Ursan Marcel – cls. a VIII -a A, Lieb Denisa – cls. a VIII – B

Locul II: Susai Georgiana – cls a VI-a B

Locul III: : Nyegrai Nikolett cls. a V-a A, Feher Maria a VII-a B, Hasna Teodora- cls. a VIII-a A, Földvari Valentina – cls. a VIII-a B

Mențiune I: Résch Cristian – cls. a VI-a B

Mențiune II: Nilgesz Mihai – cls. a V-a A

Mențiune III: Graz Denisa -cls. a VI-a A, Ciuhan Alexandra – cls. a VII-a B

 

comentarii

de unio la 30 noiembrie 2017 - 09:40

Oficialitatile se jeneaza de drapelul statului care ii plateste si ai carui cetateni sunt. Minunat! Totusi, e bine ca macar nu au marcat momentul cu drapelul Ungariei!

Lasati un comentariu