Olimpiada națională de Tehnologii de la Carei. Festivitate de premiere în sală doar cu simboluri maghiare la oră neanunţată

• publicat la: 7 aprilie 2018
Olimpiada națională de Tehnologii de la Carei. Festivitate de premiere în sală doar cu simboluri maghiare la oră neanunţată

În perioada 2-6 aprilie 2018 a avut loc la Carei Olimpiada națională la disciplinele din aria curriculară „Tehnologii” – domeniul Fabricarea produselor din lemn. Au participat 25 de concurenți, din 13 județe și din Municipiul București.

Competiția a fost organizată de Ministerul Educației Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei. Olimpiada a reunit primii clasați la etapa județeană, organizată pentru clasele a XI-a și a XII-a învățământ liceal, domeniul Fabricarea produselor din lemn.

Proba scrisă și proba practică s-au desfășurat la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei. Miercuri, 4 aprilie, participanții la competiție au vizitat fabrica de mobilă Polipol din Foieni, Castelul Karoly și obiective culturale din Municipiul Carei.

Festivitatea de premiere a avut loc joi, 5 aprilie, imediat după finalizarea evaluării probei practice, în Sala de festivități din cadrul Primăriei Municipiului Carei, în prezența membrilor Comisiei Centrale, a reprezentanților operatorilor economici parteneri în organizarea competiției, a Domnului Varna Levente director al Direcției Învățământ și Sănătate din cadrul Primăriei Municipiului Carei și a domnului Mircea Vlad consilier din partea Asociației Producătorilor de Mobilă din România.

Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut public programul desfăşurării evenimentului printr-un comunicat de presă. Doar că festivitatea de premiere anunţată pentru ora 18,00 a avut loc la ora 15,00. Fără niciun anunţ  prealabil. Nici pe pagina Primăriei, nici pe a Inspectoratului Şcolar sau a liceului gazdă.

În mod curios niciuna din imaginile transmise de inspectorat  în comunicat nu îl arată pe Petofi Sandor şi iubita sa, singurele picturi din sala primăriei aleasă ca loc de premiere a olimpicilor de talie naţională.

o imagine de  la o şedinţă de consiliu

Directorul de la Direcţia de învăţământ din Primăria Carei alături de organizatori nu a găsit altă locaţie pentru festivitatea de premiere  decât sala din primărie pictată doar cu Petofi Sandor şi iubita lui, în dispreţ total faţă de personalităţile româneşti locale dar şi faţă de oaspeţii care nu cunosc istoria locală. Se  doreşte reabilitarea perioadei în care românii  majoritari erau  toleraţi  şi lipsiţi de drepturi elementare?

Oraşul Carei are numeroase personalităţi locale de talie naţională  care merită un loc de cinste în Primăria care ar trebuie să reprezinte fiecare locuitori nu  numai pe cei de aceeaşi etnie ca şi primarul.

Ruşine organizatorilor!

http://www.buletindecarei.ro/2017/09/fara-simboluri-romanesti-in-sala-festiva-a-primariei-carei-din-romania.html

Premianții Olimpiadei Naționale în domeniul Fabricarea produselor din lemn:

Clasa a XI-a

Premiul I – Rotunjeanu Sarai, Colegiul Tehnic „Toma N. Socolescu” Ploiești județul Prahova;

Premiul II – Bîndilă Tudor, Liceul Tehnologic „Vasile Netea” Deda județul Mureș;

Premiul III – Grigor Ioana, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu județul Sibiu;

Mențiune – Crișan Cătălin, Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației județul Maramureș;

Mențiune – Popa Emanuel Nicodin, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” Beiuș județul Bihor;

Premiu special – Petrovici Lavinia Cătălina, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Iași județul Iași.

Clasa a XII-a

Premiul I – Lukacs Alin Alexandru, Liceul Tehnologic “Retezat” Uricani județul Hunedoara;

Premiul II – Praschiv Pavel, Colegiul Tehnic Forestier Piatra Neamț județul Neamț;

Premiul III – Bugner Florin Gheorghe, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Sibiu județul Sibiu;

Mențiune – Mintău Andrei, Liceul Tehnologic Forestier Sighetu Marmației județul Maramureș;

Mențiune – Popescu Gheorghe Florin, Liveul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus județul Suceava

Premiu special – Ștefan Mădălina, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” București.

Parteneri și sponsori pentru organizarea și desfășurarea competiției au fost: Primăria Municipiului Carei, SC Polipol Mobila SRL Foieni, SC Top Design Furniture SRL Medieșu Aurit, SC Gamoni SRL Satu Mare, SC Binder SRL Carei, SC Alconor SRL Carei, SC Schamagosch SRL Ciumești și SC Electromen SRL Carei.

 

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu