Prefectul județului Satu Mare participă la inaugurarea unui catarg cu drapel românesc. Este o provocare domnule primar Kovacs?

• publicat la: 30 May 2018
Prefectul județului Satu Mare participă la inaugurarea unui catarg cu drapel românesc. Este o provocare domnule primar Kovacs?

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a participat  in data de  30 mai 2018 la inaugurarea catargului și sfințirea drapelului național la Școala Gimnazială “Octavian Goga” Satu Mare.

La eveniment au fost prezenți reprezentanții instituțiilor locale și județene și comandanții principalelor arme din județ. Prefectul Darius Filip, a făcut referire la cuvintele scrise de poetul Mihai Eminescu în articolul „Memorialul comitetului” – Revista „Timpul”:

“Încă în a suta a şaptesprezecea Miron Costin scrie regelui Poloniei că cel mai frumos şi mai corect dialect românesc, cel mai apropiat de graiul italic se vorbeşte în Sătmar, unde, cu toată emigrarea lui Dragoş, românii rămaşi acolo sub fratele lui, voievodul Balc, sunt atât de numeroşi ca şi când n-ar fi ieşit nimeni din ţară”.

Totodată acesta a subliniat importanța cinstirii valorilor și eroilor neamului românesc. Catargul măsurând 9 metri a fost donat de către Organizația Cercetașii României și Asociația Civică Tempora și este un semn prin care generația actuală lasă pentru cei ce vor veni însemne ale respectului și recunoștinței pentru cei ce au făurit România Mare, la 1918.

Drapelul a fost predat de Cercetașii României școlii și după un scurt ceremonial religios a fost înălțat pe catarg sub acordurile imnului național, de către militari.

Gazda evenimentului, doamna director a Școlii Gimnaziale “Octavian Goga” Satu Mare, Corina Chindriș a menționat că odată cu ridicarea catargului școala s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare iar acesta reprezintă o pavăză pentru noua generație. La finalul ceremoniilor elevii școlii au susținut un frumos moment artistic pentru cinstirea evenimentului.

La Carei, iniţiativa Asociaţiunii ASTRA de a amplasa un catarg cu drapel românesc în municipiu a fost considerată de primarul Kovacs o provocare.

,,..vă rog eu frumos, nu provocaţi maghiarii,,  au fost cuvintele primarului Kovacs din cadrul şedinţei CL din data de 27 aprilie 2018 conform înregistrării video.

Buletin de Carei

comentarii

de UP la 31 May 2018 - 09:54

Daca ungurii cred ca noi romanii nu ne dam seama ce tara frumoasa avem se inseala amarnic.Am mai spus ca Ardealul nu mai este negociabil.El sa cistigat prin doua razboaie MONDIALE.Ii sfatuiesc pe ungaristi sa astepte al treilea razboi MONDIAL si bineinteles si ultimul poate reusesc sa refaca Ungaria mare unde erau minoritari in propria tara.

Lasati un comentariu