Preşedintele PSD Carei nu a votat pentru amplasare catarg românesc în Carei

• publicat la: 3 mai 2018
Preşedintele PSD Carei nu a votat pentru amplasare catarg românesc în Carei

Preşedintele PSD Carei, consilierul Ionuţ Oneţ a considerat că proiectul pentru solicitare aprobare de amplasare catarg cu steag românesc în Carei a fost abuziv introdus pe Ordinea de Zi , nu a votat în favoarea lui, spunând că trebuia discutată problema cu liderii formaţiunilor politice din CL şi că PSD va iniţia la şedinţa viitoare un proiect pentru…amplasare catarg în Carei, evident discutând în prealabil cu conducerea primăriei şi cu dl Egli  pentru a nu greşi cumva şi a ieşi din cuvântul lor. Este un ,,deja vu,,  experimentat constant de consilierul preşedinte, cazul Capelei Mortuare din Ianculeşti fiind cel mai notoriu. Cei care nu îşi aduc aminte sau nu cunosc detaliile , pot accesa arhiva Buletin de Carei , şedinţa din 31 mai 2013, cea de la care primarul Kovacs a ieşit pe uşa din spate în momentul când a văzut grupul de 70 de ianculeşteni  doritori de a participa la şedinţă.

Vineri, 27 aprilie 2018,  a avut loc şedinţa CL Carei. Pe Ordinea de Zi a fost adăugat ulterior şi proiectul pentru solicitarea unui aviz de amplasare a unui catarg românesc în Carei de către Asociaţiunea ASTRA Despărţământul Carei.

Dacă primarul Kovacs a spus din start că proiectul este o provocare din partea iniţiatorului şi a atenţionat  să ,,nu provocaţi maghiarii,, , consilierul Ionuţ Oneţ, preşedinte al PSD Carei , a venit cu afirmaţii în completarea acestora. De fapt a fost singurul dintre cei 7 consilieri români care NU A VOTAT  pentru amplasarea catargului românesc în Carei.

Intervenţia sa alambicată a încercat de fapt să aducă o motivare a gestului său şi să pregătească terenul pentru preluarea iniţiativei amplasării catargului în favoarea sa şi a colegilor săi de partid.

Mai există şi alte modalităţi de a sărbători Anul Centenar domnule consilier, iniţiaţi discuţii cu colegii de partid care au imaginaţia mai bogată şi nu furaţi proiectele altora!

Intervenţia consilierului Oneţ….

,,Pe  viitor , cei care initiază proiectele de hotărâre ar trebui să aibă o discutie in prealabil cu executivul, eventual cu liderii formatiunilor politice si cred că s-ar ajunge la un consens….ă,ă,ă, în ideea în care vii şi depui un proiect  fara sa discuti cu anumiti specialisti din primărie care poate că ar veni cu îmbunatatiri,  ar veni cu idei de imbunatatire a proiectului tău ( nu toţi sunt obisnuiti să vină cu ideile lor şi să plece cu ale altora…n.r.) .  Mie mi se pare abuziv pus pe ordinea de zi  acest proiect de hotărâre nu că nu aş dori să se facă acest catarg…. probabil va fi si o lege care se va vota în Parlament ca obligativitate de amplasare de catarg  de către  fiecare UAT dar haideti sa nu ajungem la discutii inutile , sa vedem care este solutia de a face acest catarg…,,

Intervenţie consilier Ciută…

,,Orice proiect, cf  Legii 215  şi a regulamentului  de ordine interioara, introdus de un consilier NU ESTE abuziv ..îmi este foarte  greu să vin să vorbesc acum cu dl primar pentru că exact aşa procedam mai demult , dl Egli stie…, vorbeam cu dl primar pentru statuia lui IC Brătianu , spunea dl primar că nu e nici o problemă cu amplasarea , ăsta e locul, propus chiar de dl Egli, noi îl vroiam în altă  aparte, nu s-a dorit, deci nu s-a mai votat…la fel si cu Regele României…noi am avut discuţii  legate de loc de amplasare dar în sedinţă a fost altceva…ştim câţi ani a durat până să se aprobe statuia lui Eminescu …iar acum se spune că amplasarea unui catarg …că doar suntem in Anul Centenarului…nu se doreşte. Nu se cheltuie bani din bugetul local pentru el la fel cum se procedeaza pentru alte statui sau monumente…pentru absolut tot ce e  românesc nu s-a pus nici un leu, nici pentru reabilitarea Monumentului Ostaşului Român consiliul local sau primăria nu au pus nici un leu..mi se pare total aiurea , nu înţeleg de ce nu se aprobă… ,,

consilier Oneţ…

,,Ati explicat foarte  bine, suntem în Anul Centenarului,  si cred că dacă am sta la masă să discutăm, liderii formatiunilor politice, consilierii,  am fi ajuns mai repede la un consens de a ridica acest catarg decât să aruncăm asa, cu noroi unii în altii, nu că nu aş vrea să se facă acest catarg ( probabil nu de către ASTRA Carei – n.r.)  dar hai să avem un altmod de abordare, atât în CL cât şi faţă de colegi, probabil că altfel ar fi aprobarea acestui cartarg…La următoarea sedinţă as dori să initiem si noi un proiect de hotărâre legat de acest catarg dar desigur , la masă, împreuna cu dl Egli, cu conducerea primăriei,,.

VIDEO, şedinţa CL

https://www.facebook.com/PrimariaCarei/videos/2066333676921558/

La data de 20 martie 2018, Asociaţiunea ASTRA Despărţământul Carei a depus la Primăria Carei, la Registratură, o solicitare  pentru aprobare loc de amplasament pentru un catarg cu drapel românesc în Carei. La solicitare au fost anexate 3 variante de loc de amplasament.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2013/06/lectie-de-bun-simt-din-partea-ianculestenilor-la-primaria-carei-primaria-apeleaza-la-fortele-de-ordine.html

 

comentarii

de UP la 4 mai 2018 - 12:13

Rusine Onet.Exat asa ca înainte de 89 comunist la comunist trage.Comunistii unguri inaite de 89 au luptat din răsputeri cu acordul PCR sa mahgiarizeze toate satele svabesti din jurul Careiului.Vezi ca Ianculestiul sa capete denumirea din 1940.Intereseazate la batrinii satului pe care ii faci de ris cum sa numit.Cine iti da tie dreptul da te joci cu destinele noastre,faptul ca te -ai înscris intro adunatura penala care are initialele psd.PS.Primarul a ajuns ce este datorita PCR.Nu vreau da dau amănunte interesativa si veti afla.

Lasati un comentariu