Poliţia comunică cu presa doar prin surse judiciare anonime?

• publicat la: 2 iulie 2018
Poliţia comunică cu presa doar prin surse judiciare anonime?

Dacă în urma publicării de Buletin de Carei a actelor doveditoare de abuzuri şi furt încercări de încasare de valoare energie electrică  necontorizată de către UATM Carei presa judeţeană şi locală apropiată de surse judiciare din Poliţia naţională nu s-a sesizat absolut deloc iată că un simplu incident la locuinţele sociale ale Primăriei Carei produce senzaţie. Nici semnalările Buletin de Carei privind recepţii de obiective reabilitate cu fonduri europene şi nefinalizate nu au atras atenţia la fel cum nu atrag atenţia nici plăţile Primăriei pentru facturi pentru lucrări neefectuate.

Urmare a unui material apărut în Buletin de Carei privind relatările unor părţi implicate în evenimentul de duminică 1 iulie 2018, anumite surse judiciare din Poliţia naţională comunică unei anumite părţi a presei sătmărene cele petrecute la Carei.

După cum am afirmat şi în material, am aşteptat din partea Poliţiei clarificarea situaţiei. Era normal să se acorde un comunicat pentru toată presa nu doar pentru cei ai căror fraţi lucrează în Poliţie.

Între timp am  contactat  posesorul maşinii   implicate în incident care a afirmat că în timp ce rula pe strada Iuliu Maniu spre cartierul Mihai Viteazu I , în dreptul barului Siesta a fost lovit de pietre aruncate de copii nesupravegheaţi. Enervat şi deranjat de deteriorarea maşinii a fugit după copii şi de aici tot incidentul creat şi anunţat în presă.

Deranjează faptul că Buletin de Carei este mereu pe teren şi semnalează cele  ce se petrec la Carei?  Am scris şi despre furtul de curent şi abuzurile Primăriei Carei la locuinţele sociale de  pe strada Independenţei dar în mod curios sursele judiciare din Poliţie nu au  mai oferit date …presei.

Acestea sunt imaginile cu maşina lovită de pietre. Cine va suporta paguba , cine va plăti pentru remedierea caroseriei afectate de pietrele aruncate?

Proprietarul maşinii a recunoscut că a fost deranjat de paguba produsă şi a reacţionat în loc să sesizeze la Poliţie evenimentul.

Am atras atenţia de nenumărate ori de faptul că Primăria Carei a acordat asistaţilor sociali locuinţe în centrul oraşului, în clădire monument istoric. Era doar o problemă de timp pentru ca problemele să apară. Nu toţi cei care locuiesc pe strada Doina au contracte de închiriere cu Primăria Carei.  Nu au asigurată decât o sursă de apă potabilă la 79 de familii iar curentul electric îl plătesc către Primăria Carei pe baza unor documente unde nu este specificat consumul.

Nici Poliţia Locală nu intervine pentru a asigura ordinea şi disciplina la această adresă deşi sunt numeroase nemulţumiri ale vecinilor din zonă.

Pe când un comunicat oficial al Poliţiei care să ateste şi incidentul de pe strada Doina şi pe cel de pe strada Independenţei ? Sau trebuie să avem fraţi în Poliţie pentru a primi informaţii?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu