Românii şi personalităţile lor desconsiderate în Anul Centenar de Primăria Carei

• publicat la: 22 noiembrie 2018
Românii şi personalităţile lor desconsiderate în Anul Centenar de Primăria Carei

În ajunul Centenarului Marii Uniri Primăria Carei  aprobă pe bandă rulantă doar amplasări de plăci comemorative pentru oameni de cultură maghiari. Nimic  pentru personalităţile româneşti. Nimic despre vicarul Romulus Marchiş, înmormântat la Carei alături de tatăl său dar cu loc de veci necunoscut, despre dr.Cornel Pop, Nicoară Ambrozie, Gheorghe Pteancu, Dumitru Coltău….De parcă românii nici nu ar  fi existat aici….când de fapt cu ajutorul lor au fost ridicate şi case şi castele  iar apoi au  format garda personală a mai marilor vremii. Nici urmă de toleranţă şi respect reciproc din partea conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei.

Careienii care au participat la Alba Iulia la Marea Unire nu au placă comemorativă, soclul pe care stă bustul Eroului Naţional Avram Iancu a fost REFUZAT  a fi reabilitat, Monumentul Ostaşului Român este şi acum captiv după o perdea de tuia de 9 m înălţime iar amplasarea unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public de către Asociaţiunea culturală ASTRA, pe cheltuiala ei, este interzisă.

Nimic pentru naţiunea română din oraş dar totul pentru solicitările neromâneşti!

Până şi pentru programul din zilele aniversării Centenarului a fost nevoie de accesarea unui proiect la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale pentru finanţarea manifestărilor. Că doar Primăria Carei a fost acaparată de preşedintele UDMR care se face că uită că şi românii locuiesc în Carei şi contribuie cu impozite la bugetul local.

Niciun reprezentant al guvernului nu a luat atitudine pentru scoaterea de pe clădirea Primăriei Carei a plăcilor oficiale cu tricolor.

 

Pentru Anul Centenar Primăria montează de zor ornamente de Crăciun încă din 22 octombrie 2018.  De careienii participanţi la Marea Uniri nici pomeneală a se discuta.

Sala în care a avut loc alegerea delegaţilor participanţi la Alba Iulia în 1918 şi unde s-a citit  Credenţionalul este închisă în 2018 pentru manifestări româneşti.

Pentru cei care nu cunosc situaţia din Carei le aducem la cunoştinţă că nu maghiarii de rând au fost  împotriva amplasării de busturi româneşti sau a altor manifestări româneşti ci consilierii UDMR şi primarul care le este preşedinte.

De 1 Decembrie 2018 primarul va fi obligat să poarte panglica tricoloră românească chiar dacă manifestările aprobate şi finanţate de acesta din banul public de acesta în Anul Centenar  sunt majoritar neromâneşti. Oare vor veni să depună coroane de flori de Ziua Naţională a României şi cei care s-au cocoţat cu cizmele pe blocurile sculptate  ce formează Monumentul Ostaşului Român?

La Mulţi Ani România! La Mulţi Ani români oriunde v-aţi afla!

 

 

comentarii

de careian la 22 noiembrie 2018 - 15:13

STIMATA REDACTIE ! VA ROG SA STERGETI POZA ACESTUI PARAZIT SOCIAL.VOMIT!!!

de Rero Reller la 22 noiembrie 2018 - 15:55

bustul lui avram iancu trebuie eliminat din oras deoarece a fost un criminal care si-a ucis mii de copii si femei. Trist ca pentru romania handicapatul asta era un erou national.

de CiutcaSucksCock la 30 noiembrie 2018 - 19:19

Ciutca suge nimic nu face doar suge fara oprire auzi Ciutca te voi taia in careva din zilele astea ca pe o scroafa batrana.

de Buletin de Carei la 30 noiembrie 2018 - 20:31

La Mulţi ani România ! La multi ani CAREI un oras din România ! Nimic nu e mai sfânt, Nimic pe-acest pământ. Ca ţara de eroi. Unde trăim şi noi. Victoria-i cu noi.

de un io(n) la 30 noiembrie 2018 - 22:33

rero reller 22 nov 15:55
Trist pentru Romania este ca un handicapat ca tine emite „pareri” fara sa aiba habar despre ce vorbeste, fara sa i se poata retrage cetatenia romana si fara sa poata fi expulzat apoi in Ungaria, de unde sa spuna si sa faca ceea ce a facut si Csibi Barna. Orasul Carei se afla in Romania, oras in care CRIMINALUL SOVIN antiroman „Petofi” ARE bust si in care se aniverseaza revolta ungureasca din 15 martie 1848 care a insemnat lichidarea autonomiei Ardealului si contrarevolutie impotriva libertatii nationale si sociale a romanilor! Bust si aniversari care nu ar avea ce cauta pe teritoriul romanesc, ci doar in Ungaria!

Lasati un comentariu