Roşu,verde şi auriu sunt simbolurile Crăciunului

• publicat la: 18 decembrie 2018
Roşu,verde şi auriu sunt simbolurile Crăciunului

V-ați întrebat vreodată de ce îmbrăcămintea lui Moș Crăciun are culoarea roșie? De ce ornamentele sau cununile sunt verzi sau care este semnificația auriului luminițelor ce împodobesc bradul?

Roșul, sângele lui Iisus

Simbol religios al focului sau sângelui, culoarea roșie întruchipează în perioada Crăciunului sângele lui Iisus. Mai mult, culoarea este caracteristică și hainelor purtate de mii de ani de moșul cel mai iubit, Moș Crăciun.

Un alt simbol consacrat al naturii, tinereții și vieții eterne a lui Iisus, verdele, a devenit una dintre culorile specifice Crăciunului.

Diferitele tonalități de verde nu se rezumă însă numai la pomul de Crăciun, ci apar de multe ori și în ghirlandele, ornamentele, cununile florale, cadourile sau fețele de masa ale minunatei sărbători.

În multe țări, Crăciunul este omaginat în perioada iernii, de aceea bisericile creștine folosesc această culoare, alături de auriu drept culoare liturgică a Crăciunului. Și pentru că am amintit de auriu, acesta simbolizează lumina soarelui și aura sfințeniei.

De aceea, luminile Crăciunului, lumânările și steaua dn vârful bradului ne readuc aminte de steaua pe care au urmat-o cei trei magi în drumul lor către Iisus.

sursa citateimpresionante.ro

Lasati un comentariu