CADRU DIDACTIC atac la persoană pentru informarea despre interzicerea unui catarg cu drapel românesc. ,,Nu ne provocați,, și ,,mutați-vă altundeva,,

• publicat la: 25 februarie 2019
CADRU DIDACTIC atac la persoană pentru informarea despre interzicerea unui catarg cu drapel românesc. ,,Nu ne provocați,, și ,,mutați-vă altundeva,,

Rezultatele politicii duse de conducerea UDMR a Careiului și a presei sale aservite încep să dea roade. A scrie despre ce se petrece la Carei , a semnala despre  abuzurile și discriminarea la care sunt supuși românii din Carei de conducerea orașului a devenit de neiertat pentru unii  cetățeni care   recomandă celui care scrie despre așa ceva să părăsească localitatea! Învățătoarea Adel a uitat să mai consulte calendarul ca să vadă că nu mai suntem în 1940 când  la instaurarea dictaturii hortyste bunicilor  și părinților mei  li se spunea la fel dacă nu acceptau condițiile impuse.

,,Nu ne provocați,, și ,,mutați-vă altundeva dacă nu vă place zona noastră,, scrie cu tupeu nemărginit pe pagina Buletin de Carei o învățătoare din Tiream dacă cele menționate pe pagina ei sunt adevărate….,,Tanítónő-Általános iskola,Mezőterem,,

Dacă românii cer conducerii orașului să li se respecte drepturile înseamnă că fac scandal între români și unguri! Cine spune așa ceva? Un  cadru didactic!

Ce educație poate oferi elevilor o persoană cu o astfel de exprimare? Ce părere are Inspectoratul Școlar Județean despre această atitudine a unui cadru didactic care se ocupă cu educarea micilor elevi?

Comentariul a apărut la articolul în care am informat despre faptul că în Carei se interzice amplasarea unui catarg cu drapel românesc de către consilierii UDMR Carei fapt consemnat în Procersul Verbal al ședinței de Consiliu Local.

Am postat chiar și o înregistrare VIDEO în care primarul datornic Kovacs se exprimă astfel….,,nu provocați maghiarii,, când vine vorba de solicitarea ASTRA Carei de amplasare a catargului cu tricolor românesc pe domeniul public din Carei.

Învățătoarea acuză , considerând că informările nu sunt reale dar nu oferă nicio dovadă în acest sens. Doar acuză!  Ar prefera se pare să ascundem ce se petrece la Consiliul Local și la Primăria Carei. Nici o șansă! Dictatura hortystă a dispărut în 1944 din Carei doamna învățătoare! Puteți să puneți în pagină câte simboluri  vreți cu recent adoptatele steaguri de la congresul UDMR…că tot pe teritoriul României ne aflăm.

Nu manipulați opinia publică și nu transferați problemele cu conducerea orașului asupra maghiarilor!

Mulți maghiari sunt prietenii noștri dar niciunul nu  este fan Discriminare pe criterii etnice! E o rușine un astfel de comportament din partea dvs!

La fel de rușinos ca și comportamentul conducerii exclusiv UDMR a orașului care a dat jos plăcile oficiale cu însemne naționale de pe clădirea Primăriei Carei, la fel de rușinos ca și pictarea Sălii Festive din cadrul primăriei doar cu simboluri maghiare și la fel de rușinos ca și  întreg comportamentul  față de acțiunile culturale românești. Am publicat în noiembrie 2017 un material prin care acord recompensă celui care aduce un material scris…,,împotriva maghiarilor,,  semnat de mine . Încă nu am primit nici o solicitare așa că Adel Osotzki dacă aveți dovezi scrise e momentul să le faceți publice. Altfel vă faceți vinovată de defăimare și minciună!

Daniela Ciută

comentarii

de pacientul la 25 februarie 2019 - 11:12

catarg catarg, da spitalul cu „muraturi”?de ce iau unii salarii acolo?
aveti cumva si medici falsi?ceva asistente care nu fac nyimnyic ?
diplome false?
(dar DIJABA)citate :
klaus werner johanis(ciolanis):Romania tzara lucrului bine facut”
basescu: „sa traiti bine”

de Maria la 25 februarie 2019 - 11:43

Se pare ca daca nu inghitim pe nemestecate orice jignire adusa romanilor,devenim brusc antimaghiari.Nu vad unde e logica dar unii par sa fie convinsi de faptul ca noi,romanii, trebuie sa tacem orice ar spune cei care ne dusmanesc fara motiv.Nu e nici cinstit nici corect sa ii acuzati pe cei care protesteaza impotriva jignirilor,nu suntem obligati sa acceptam fara murmur invinuirile fara temei ale celor care se fac ca nu vad dovezile pe care Buletin de Carei le aduce intotdeauna in sprijinul celor afirmate.

de mucalit catre pacient la 25 februarie 2019 - 11:46

baa tu nu stii ca in tara asta ai 2 posibilit:ori maninci kk ori te maninca kk pe tine!

de careian la 25 februarie 2019 - 12:13

cu comentariiile de pacalici nu veti reusi sa ascundeti realitatea din oras!

de catargul cel falnic la 25 februarie 2019 - 23:49

oh mindrule careian ,iarta pe mine am uitat statuile,catargul si tuia
tara arde si baba se piaptana,sau preferi:”discutii bizantine”?
luminate caraian se pot sterge comentariile care nu convin,neehh ???

de Buletin de Carei la 26 februarie 2019 - 09:30

Să nu uitați să menționați de proiectele cu recepția semnată și lucrările neterminate sau de prejudiciul consemnat de Curtea de Conturi la Primăria Carei. Fac și ele parte din realitatea careiană…

de pui la 26 februarie 2019 - 14:02

Doamna invatatoare Osotzki numele spune multe.Dumneavoastra sau sotul sinteti de origine slovaca.Acuma pot sa inteleg ca ati fost maghiarizati si ati renutat la limba si cultura slovaca.A-ti înlocuit pe Kafka unul dintre cei mai mari scriitori ai umanitatii născut la Praga(Boemia)1883 printre altele era evreu cu Petofi(Alexander Petrovic care printre altele era slovac.Dar sa nu va faceti probleme si svabi lau înlocui pe marele Goethe 1749 Franfurd cu Ady Endre.Romanii nu vor putea uita niciodată 1940 mai ales cei care au avut rude deportate.Ca fapt divers in Tiream in 1940 cind au fost deportati romanii (sa stiti ca erau si in 1940 o femeie in virsta a luat duna ca so puna in caruta cu cendori la poarta si i sa spus sa o lase ca destul sa încălzit cu ia.Ginditiva daca bunicii dumneavoastră stimabila doamna invatatoare ar fi trecut prin asa ceva.De acea orce aluzie la daca nu iti place poti sa pleci are reverberati nebănuite in sufletul romanilor a caror traume nu sa stins nici in 2019.Aceste sensibiltati le are si comunitatea maghiara si trebuie daca vrem sa convietuim unde ne-a pus dumnezeu sa fim intelegatori.Nu vom putea întoarce istoria numai daca nu vrem sa repetam ororile războiului.Daca vrem sa intoarcem timpul sa ne intinerim inpoi nu o putem face dar daca intoarcem istoria o putem face dar numai cu repetarea nenorocirilor pe care le aduce.

de 12-11 la 27 februarie 2019 - 06:37

petre tutea,anghel rugina.,citate
(dar dijaba)

de richarda la 27 februarie 2019 - 06:55

pentru pui- comentator plătit – alias tot bdc – ce legătură are numele , analiza numelui, lecția de istorie- fără interes – sau aceasta nu mai esete atac la persoană? dacă irkász – firkász-ul de bdc nu suportă comentariile, să blocheze comentatorul, să și închidă contul, să suporte lumea virtuală…… are o grămadă de posibilități. Faptul că expune anumite comentarii, nu face decât instigă la ură, la comentarii inutile ( ca și al meu de fel). Prin urmare, cui nu-i place să nu citească,cu nu-i place să se mute( pe altă pagină, alt loc- lumea îi bugăt de mare)

de Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie la 27 februarie 2019 - 07:25

Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,
Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?
Braţele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ţi mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ţi mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deşi moare valul,
Dulce Românie, asta ţi-o doresc.”
………………………………………………………

de Petru la 27 februarie 2019 - 08:03

Dupa scris richarda este un fin analfabet si postac. De ce sa se mute de aici cei care nu se lasa spalati pe creier de voi?

de la chilia-n port la 27 februarie 2019 - 08:06

Bate-un vant rece din balta, la Chilia-n port,
Bate-un vant rece din balta, la Chilia-n port,
Sa vezi stuful cum se inalta sa-l mai tai nu pot,
Sa vezi stuful cum se inalta sa-l mai tai nu pot.
La Chilia, la tataru, ah, ce dureros, mai,
Bate Maromet cu paru, ah, ce dureros, mai,
La tataru, la Chilia, vai ce dureros, mai,
Bate Lungu cu franghia, ah, ce dureros, mai.
Caraliul striga tare: „da-i, hotule, da-i!
C-au venit zece vagoane, da-i, hotule, da-i! ”
Nu pot, domne capitane, ranile ma doare,
Nu pot, domne capitane, ranile ma doare.
De dimineata pan’ la pranz, ah ce dureros, mai,
O suta de roabe-am dus, ah ce dureros, mai,
Of, de la pranz si pana-n seara, vai ce dureros, mai,
Nu le mai tin socoteala, ah ce dureros, mai!
Of, tot cu piatra colturata, ah, ce dureros,
De nu se ia pe lopata, ah, ce dureros, mai!

de pui la 27 februarie 2019 - 11:32

Nu am nici o legătură cu B.C draga Ricarda dar probabil ai uitat ca egzista internetul si cu un clic poti afla ce te interesează.Datorita acestei minuni tehnice nimeni nu mai poate fi prostit in ziua de astăzi.De acea am spus ca istoria este o sursa de invataminte.Insa nimeni nu ne opreste sa o repetam.De acea un om informat are sanse sa nu o mai repete.

de un io(n) la 27 februarie 2019 - 16:18

@pui 26 feb 14:02
doar o mica rectificare, care NU se refera la fondul postarii: Petrovic / Petofi era SARB, iar nu slovac! Ascendenta slovaca avea un alt ungur vopsit (de care Ungaria de la 1848 era plina) anume Kossuth.

de un io(n) la 27 februarie 2019 - 16:26

asta pentru ca nationalitatea se socotea dupa tata. Prin mama sa, da, avea si ascendenta slovaca.

de un io(n) la 1 martie 2019 - 15:31

Totusi, daca madamei Osotzki nu-i place in zona asta numita Romania, de ce nu se muta ea in alta parte? De exemplu la Terem de pe teritoriul Ungariei?

de impostorii si impostura la 1 martie 2019 - 23:30

„”Cînd e să se ducă dracului chiar se duce, și pentru DNA și pentru SRI. Și nimeni nu le mai poate opri. Decizia CNATDCU de retragere a titlului de doctor pentru Dumitru Dumbravă pică într-un moment în care lucrurile se reașează. Strategul protocoalelor de colaborare și teoreticianul „cîmpului tactic“ în justiție este doctor în adevăratul sens al cuvîntului, așa cum Florian Coldea este cosmonaut. Emila Șercan a avut dreptate. Decizia CNATDCU dă în vileag o impostură grosolană la vîrful unei instituții importante pentru statul român. Generalul era un infractor și o biată spoială intelectuală. Ani la rînd, el a chemat magistrații la instruire și perfecționare, i-a terorizat cu prezența sa și le-a impus reguli și, după toate aparențele, chiar și sentințe. Nu mai rămîne decît să asistăm la întețirea procesului de prăbușire a acestui mecanism de tip totalitar și să aflăm că cercetările, rechizitoriile și sentințele se decideau în altă parte. Și că, unii judecători nu depășeau condiția de aprozi. Marea mașinărie de succes a anticorupției se dovedește o lucrătură diabolică a unor impostori.

Teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi a fost și ea acuzată de plagiat. Cel puțin 5% din opera intelectuală a vedetei europene s-a stabilit că a fost realizată prin plagiat. Noi credem că mai mult, dar, pentru a diminua penibilul situației, furtul a fost redus la un procent insignificant. După cum vorbește și după cum gîndește noua vedetă a justiției românești, numai pe bază de intuiție putem stabili cam care este procentul de plagiat din lucrarea Codruței Kovesi. Adică mult mai mare. A fost luată la refec și teza de doctorat a generalului Gabriel Oprea. Este cam în aceași situație cu a generalului Dumitru Dumbravă. Și cu a Laurei Codruța Kovesi. După felul în care se exprimă generalul Gabriel Oprea, suntem tentați să credem că, în cazul său, plagiatul este cu mult mai grosolan. Nenorocirea mai vine și de la faptul că generalul Gabriel Oprea a fost timp de cîțiva ani un ”brav” conducător de doctorate. Cît de valoroase și de valabile pot fi titlurile de doctor acordate de un doctor care a obținut titlul pe baza unei lucrări plagiate-adică obținută tot printr-un furt intelectual? Nu ne rămîne decît să visăm, așa cum a făcut și Cristina Tarcea, cam care ar fi conținutul dispărutei teze de doctorat a generalului Florian Coldea, devenit deja profesor pe la diverse universități! La ce-am ajunge? O bună parte dintre elitele militare sau de informații, titrate la școala lui Gabriel Oprea, s-ar prăbuși ca un castel de carton.

Cîte asemenea școli doctorale au produs, în acești ani, doctori pe bandă rulantă? Cîți dintre generalii de Armată, de Poliție sau de SRI, și parlamentari de diverse orientări sunt niște doctori pîrîți? Nu putem răspunde la o asemenea întrebare nici dacă România ar avea o sută de Emilia Șercan care să cerceteze și să compare lucrări. Tezele de doctorat sunt mai bine ascunse și păzite decît aurul României. Încercați să ajungeți la ele si veți descoperi cum mecanismul fraudei se protejează cu strășnicie. Se teme că va fi dat în vileag? Se tem generalii și înalții funcționari și politicienii că vor fi obligați să restituie banii în plus încasați pentru titlul de doctor?

Oricît de mare ar fi suma, la nivelul unei țări, ea nu poate provoca o prăbușire financiară. A cunoscut România pierderi mult mai mari. Descoperirea întregii industrii de doctorate false (și la existența căreia și comunismul a avut o primă contribuție importantă) ar duce la concluzia că la conducerea țării se află o adunătură de impostori, de mediocri împachetați cu titluri și zdrăngănele. Și că situația dificilă a țării vine din chiar mediocritatea și impostura așa-ziselor „elite“ care o conduc.””
ar fi de ris daca n ar fi de plins!

de nico la 2 martie 2019 - 09:11

inspectoratul scolar cum tolereaza un astfel de comportament?

Raspunsuri

Lasati un comentariu