Hazliu. Un fost consilier cunoaște doar termeni sportivi în limba română

• publicat la: 23 februarie 2019
Hazliu. Un fost consilier cunoaște doar termeni sportivi în limba română

Fostul consilier al primarului datornic Kovacs se dă de gol în ce privește cunoașterea limbii române la nivel de capacitate de  înțelegere a acesteia. Fidel cititor al Buletin de Carei, acesta înțelege  doar termenii sportivi din materialele publicate de Buletin de Carei. Foarte hazliu.

Cum altfel să fie de înțeles că face referiri doar la subiectele cu tematică sportivă și deloc la  cele ce afectează comunitatea careiană? Mai ales că este un obișnuit al ședințelor de Consiliu Local unde se face referire la Procesul deschis de Apaserv SA  pentru neplata datoriilor  la apa  furnizată ( ultima plată ce este consemnată în contabilitatea Apaserv fiind din mai 2016) , la sistarea apei curente la Piața agroalimentară, la cheltuirea sumelor adunate din impozite și taxe locale pentru salariile angajaților din primărie sau la alocarea de bani suficienți pentru medicamente la Spitalul Municipal dar mare parte rămân necheltuiți în condițiile în care unii pacienți se plâng că trebuie să își procure medicamente …dar nu numai. Dacă ar înțelege ce se vorbește la ședințe cu siguranță că ar consemna astfel de subiecte care, culmea, apar chiar pe pagina Primăriei Municipiului Carei la secțiunea Procese Verbale sau la  înregistrările video ale ședințelor .

Doar lipsa de cunoaștere a limbii române poate duce la lipsa de comunicare a  importantelor  informații locale pentru cititorii careieni de limbă maghiară căci altfel nu e de înțeles de ce nu discută despre debranșarea timp  mai mult de o săptămână a apei curente de la Piața agroalimentară și despre procesul pierdut cu Apaserv SA, despre datoriile Primăriei Carei.

Poate se va găsi și pentru el un binevoitor care să îl ajute să  învețe mai mult decât termeni sportivi în limba română dacă tot vrea să scrie despre viața cetății careiene unde vine zi de zi și mai este și plătit pentru servicii de informare și publicitate de Primăria Carei.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu