UDMR vrea steagul Ungariei în România dar la Carei interzice catarg cu tricolor românesc pe domeniul public

• publicat la: 23 February 2019
UDMR vrea steagul Ungariei în România dar la Carei interzice catarg cu tricolor românesc pe domeniul public

Am crezut că doar datornicul nostru de la primărie este indecis în privința numelui pe care îl poartă din moment ce are o pagină cu Eugen și una cu Jeno dar se pare ca organizatia din care face parte este asemeni lui. Adică a adoptat 2 steaguri și 2 imnuri care să reprezinte aceași națiune, după cum spun. 

Congresul UDMR a adoptat, sâmbătă la Cluj-Napoca, cu unanimitate de voturi că steagul roşu, alb şi verde este simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, galben-albastru, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, în faţa Congresului UDMR, că maghiarii din România vor să poată să-şi folosească în mod liber simbolurile naţionale. Nu a specificat dacă alături de simbolul țării la care a făcut referire. Nu a făcut referire nici la faptul că un primar UDMR interzice AMPLASAREA unui catarg cu tricolor românesc în România, pe domeniul public! Este vorba de Carei unde primarul datornic Kovacs a afirmat ,,nu provocați maghiarii,,  când s-a discutat în ședința CL Carei despre solicitarea amplasării unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public! Consilierii UDMR au votat în bloc împotriva amplasării catargului cu drapel românesc . Nici la Satu Mare nu există catarg cu tricolor pe domeniul public.

„Noi privim România ca pe o ţară multinaţională în care comunitatea maghiară este considerată ca factor de construire, creare a statului. Pentru asta cerem drepturi şi stimă. Nimeni să nu ne considere cetăţeni de rangul doi, să nu fim priviţi ca o ameninţare la adresa siguranţei naţionale! Noi nu suntem inamicii nimănui, suntem parte a naţiunii maghiare şi trăim acest lucru ca pe ceva perfect normal şi natural. În acelaşi timp, suntem şi cetăţeni ai statului român.…,, a afirmat Hunor la Cluj Napoca la congresul UDMR.

NOI, ROMÂNII din Carei, putem fi priviți de un primar UDMR ca cetățeni de rang 2 în țara noastră???? Noi nu avem dreptul la amplasarea simbolului nostru național pe domeniul public?

Românii din Carei cer DREPTURI și STIMĂ!

La Primăria Carei, unde există conducere exclusiv UDMR, au fost date  jos plăcile oficiale și amplasate unele negre fără simbol național. Sala Festivă are pictată doar simbolistică maghiară. Românii din Carei sunt TRATAȚI de conducerea UDMR Carei ca cetățeni de rang 2 din moment ce nu au dreptul la simbolurile lor naționale!

Chiar nu aveți cunoștință despre ce se petrece în organizațiile locale din țară?

„Membrii naţiunii maghiare sunt cei care se consideră maghiari indiferent unde trăiesc pe acest glob, de la Tokyo până la Toronto, împreună cu cei din ţara mamă, cu maghiarii din Bazinul Carpatic şi cu comunitatea maghiară din România. Fiecare naţiune îşi are propriile simboluri, la fel au şi maghiarii. Aceste simboluri naţionale pot fi folosite liber nu doar în ţara mamă, ci oriunde unde trăiesc membri ai acestei naţiuni. Astfel, simbolul maghiarilor este simbolul naţiunii maghiare – tricolorul roşu, alb, verde, pe care îl considerăm al nostru, simbol propriu. De asemenea, simbol naţional este considerat steagul secuiesc, dar şi imnul nostru naţional (Imnul Ungariei – n.a.) şi imnul secuiesc”, a spus Cseke Attila, liderul Grupului UDMR din Senat.

Deci simbolul maghiarilor ,,este,,  2 imnuri și 2 steaguri. Deci secuii sunt de fapt maghiari? Atunci de ce mai este nevoie de 2 simboluri pentru o națiune?

Până vor decide care este de fapt simbolul lor atragem atenția Guvernului României, Parlamentului României, Președintelui României, că la CAREI, județul Satu Mare, celei mai longevive asociații culturale românești, ASTRA, i se refuză dreptul de a amplasa catarg cu tricolor românesc pe domeniul public, că de pe clădirea Primăriei Carei lipsesc plăcile oficiale, că din conducerea municipiului NU FACE PARTE niciun român iar Monumentul Ostașului Român este ascuns după o perdea de tuia de peste 9 m înălțime! Adresa Primăriei Carei este identică cu cea a UDMR Carei deși sediul lor se află în cu totul altă parte! Cât mai permiteți bătaia de joc ?

Suntem și noi românii din Carei, cetățeni ai statului român! Cerem drepturi egale cu ale minorităților. Cerem drepturi și stimă! Nu ne mai considerați cetățeni de rang 2!

Buletin de Carei

https://www.facebook.com/mihai.fandel/posts/1903996716319143

comentarii

de un io(n) la 24 February 2019 - 11:21

Nici nu era nevoie sa precizeze! “In mod liber” inseamna FARA simbolurile romanesti!

de un io(n) la 24 February 2019 - 11:29

Liderul uniunii ungariste, impreuna cu ceilalti ungaristi (“noi”) priveste Romania ca pe “o ţară multinaţională”! Pai daca Joiana cotroceana nu respecta constitutia, de ce ar respecta-o uniunea ungarista?! Adica, mai are vreo importanta pentru ungaristi ca articolul 1 din Constitutia Romaniei defineste Romania ca pe un stat NATIONAL, iar nu multinational, cum o “priveste” liderul ungur? Evident, NU! Iar acum deja o declara DESCHIS! Ce mai urmeaza?

de Ene Constanta la 24 February 2019 - 19:51

Pamantul acesta este Romanesc ! Nu va place? mergeti in Ungaria – NU PE PAMANTUL ROMANIEI aici tricolorul este al romanilor,limba este a romanilor ! Ati inteles ?

Lasati un comentariu