Afiș doar în limba maghiară pentru o manifestare culturală sprijinită de Consiliul Județean

• publicat la: 25 aprilie 2019
Afiș doar în limba maghiară pentru o manifestare culturală sprijinită de Consiliul Județean

Consiliului Județean Satu Mare finanțează o manifestare culturală la Agriș cu afiș doar în limba maghiară. Limba oficială a statului care finanțează manifestarea nu este folosită pentru anunțul manifestării prin afiș. Doar comunicatul emis presei  este în limba oficială a României.

,,Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Agriș și Formația de dansuri „Egri Csodaszarvas” organizează duminică 5 mai 2019, Festivalul Folcloric al dansului maghiar „Orgona” în localitatea Agriş, a ajuns la cea de a IX-a ediție.

Programul se va desfășura astfel: de la ora 1400 , defilarea formațiilor în porturi populare, iar de la ora 1600 are loc un  program artistic susținut de formațiile participante.

Participă formații de dansuri populare din județ, precum și din alte județe, dar și formații de dansuri de peste hotare, din localitățile înfrățite cu comuna Agriș. Manifestarea se desfășoară în căminul cultural din localitate.

Menționăm că succesul edițiilor din anii trecuți a fost sporit și de faptul  că festivalul ”Orgona” de la Agriș este singura manifestare de gen la care se defilează cu căruţele tradiționale, iar numărul participanților crește pe an ce trece,,.

comunicat

Într-un județ cu populație românească majoritară românii sunt tratați discriminator iar sărbătorile sunt  aruncate în derizoriu. La aniversarea Centenarului eliberării orașului Satu Mare, primăria nu a decorat orașul de sărbătoare deși era vorba de o sărbătoare a orașului.

La Carei li se interzice românilor dreptul  la istorie locală iar personalități românești locale sunt ori ignorate ori batjocorite. Un grup cunoscut precum Plăieșii din Chișinău este  refuzat la Carei la fel cum este refuzată și amplasarea unui  catarg cu drapel românesc pe domeniul public. Acestea sunt binefacerile conducerii UDMR  pentru românii din județul Satu Mare?

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu