Berki Patrik. Dacă vrei…poți

• publicat la: 16 aprilie 2019
Berki Patrik. Dacă vrei…poți

Berki Patrik din Carei este cântăreț de muzică țigănească în limba maghiară, actor-copil și romancier. Pe lângă prezența sa pe scenă, pregătește momentan  aparitia unui disc propriu și lucrează la un nou volum.

Tânărul cu multiple activități  a putut fi cunoscut de public în 2016 când a întruchipat unul dintre personajele principale ale tragicomediei „Szegenylegenyek”- Feciori săraci.  Producția formatiei de teatru condusă de Elisabeta Kolbászer  a repurtat un mare succes, a fost prezentată și la Bruxelles.

Trupa  a urcat pe scenă în anul următor cu o piesă nouă, „Serile din Sankt Petersburg”,  în care Patrik a avut de asemenea  rol principal. Incurajat de  reușite, tânărul a înființat și o trupă proprie care se numește „Nyiri Napsugar”.

Are în portofoliu  trei discuri realizate unde  cântă cu artiști consacrați: Bango Margit, laureată a premiului Kosuth, Balog Tunde, cântăreață de muzică țigănească și Kovacs Kati, cântăreață de muzică usoară. I-au apărut si 4 cărți. Este cel mai talentat actor-copil din Ungaria si România care la 14 ani a primit deja o ofertă pentru un post de redactor și moderator de emisiuni de la cel mai mare post de radio din Ungaria ce transmite și în România muzică țigănească de limbă maghiară. Berki Patrik este considerat urmașul lui Bango Margit.  A apărut pe coperta a nenumărate reviste și în emisiuni televizate. S-a născut în familie de muzicieni înrudită cu  violonistul Stefan Ruha.

Lasati un comentariu