7 afaceri pe care le poţi face de acasă

• publicat la: 21 ianuarie 2012
7 afaceri pe care le poţi face de acasă

Dacă te-ai săturat de mersul zilnic la birou si dacă vrei să fii propriul tău sef, există numeroase afaceri pe care le poţi face de acasă.

Orice talent sau pasiune poate deveni profitabilă, de la pictat sau gătit până la marketing.

Publicatia eHow a făcut o listă ce cuprinde 7 afaceri pe care le poti dezvolta din locuinta proprie.

1. Organizator de case

Pentru unii dintre noi, o casa ordonata este ceva normal. Insa exista si persoane care nu au timp sa-si puna lucrurile la locul lor. Iar daca vrei sa-i ajuti pe cei din a doua categorie, iti poti dezvolta o afacere care sa se ocupe cu intretinerea si aranjarea locuintelor.

2. Meditator

Daca vrei sa faci un ban in plus, una din cele mai la indemana solutii este sa dai meditatii. Fie ca este vorba de elevi din clasele primare, fie studenti, exista multe persoane care au nevoie de ajutor la lectii. In plus, poti face o firma de meditatori care iti va rotunji cu siguranta veniturile.

3. Cofetar

Daca gatitul este pasiunea ta, iar prajiturile tale sunt extrem de apreciate, poti transforma acest hobby intr-o afacere chiar la tine acasa. Astfel, nu mai platesti chirie, nu ai un program fix si nu trebuie sa faci un anumit numar de prajituri. De asemenea, poti vinde dulciurile pe Internet.

4. Desenator sau autor

Multe edituri cauta tinere talente, iar daca ai o idee de carte, o poti pune in practica. In plus, se mai cauta si persoane talentate la desen care sa creeze logo-uri, sau sa ilustreze scene dintr-o carte.

5. Stilist personal

Daca stilul tau vestimentar este des apreciat, inseamna ca pasiunea ta pentru moda ar putea deveni o sursa de venit. Poti incepe sa-ti consiliezi prietenii in acest domeniu, iar, cu timpul, afacerea se poate extinde, pana la organizarea de nunti sau alte evenimente.

6. Consultant de marketing

Unele firme mici nu stiu cum sa se promoveze sau cum sa-si mentina relatiile cu clientii si de aceea acest lucru ar putea fi o oportunitate pentru tine. Ai putea sa faci acest lucru in locul lor si sa iti asiguri astfel un venit suplimentar.

7. Vanzarea de produse hand-made

Fie ca iti place sa confectionezi bijuterii, fie ca adori sa crosetezi sosete, poti transforma pasiunile tale intr-o afacere de succes. Cea mai simpla metoda este sa iti vinzi confectiile pe Internet, mai ales ca lumea apreciaza tot ceea ce este hand-made.

sursa ziare.com

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu