5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului

• publicat la: 4 iunie 2019
5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului

5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului, care a fost stabilită din anul 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, încercă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și în același timp să sensibilizeze factorii de decizie să actioneze în acest sens.

Ziua Mediului este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce facem pentru a ajuta la protejarea mediului. Este responsabilitatea noastră de a avea grija de ceea ce ne înconjoară și de a asigura supraviețuirea tuturor într-un mod echilibrat.

Pentru a celebra acest eveniment ecologic și în acest an Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare se implică în deșfăsurarea unor ample acțiuni pentru a atrage atenția opiniei publice, dar mai ales a tinerei generații asupra importanței protejării mediului. Astfel:

–         în data de 5.06.2019 la Colegiul National „Ioan Slavici” Satu Mare, in parteneriat cu  acest colegiu și Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare, se va desfăsura festivitatea de premiere a căștigătorilor concursului transdisciplinar „Matematica si mediul” care a avut ca scop analizarea și sistematizarea datelor colectate în urma cercetării naturii. Toate cele 75 de echipaje de la cele 19 instituții de învățământ înscrise la concurs vor beneficia cu sprijinul Asociatiei colective ECOTIC de cutii (din carton reciclat) de colectare a DEEE-urilor, iar caștigatorii vor beneficia de o excursie la Tabăra ecologică din Tarna Mare unde se vor putea bucura impreună desfăsurand diverse activităti recreative in aer liber.

–         în data de 6.06.2019, angajații APM Satu Mare vor marca evenimentul în aer liber împărtășind și purtand discuții in spiritul protecției mediului înconjurător făcand și un popas la herghelia de la Ciumești.

în data de 12.06.2019, în cadrul proiectului transfrontalier ROHU62 JOINTGREENCORR „Coridor verde fara frontiere” la Primăria comunei Odoreu, va avea loc premierea  concursului „Cel mai tare la reciclare” care s-a adresat instituțiilor de învățămant înscrise la programul „Labirintul reciclarii”. Vor fi desemnați caștigători, acele instituții de invățămant care au colectat pe parcursul  celor 6 luni de implementare, cea mai mare cantitate de flacoane de Pet de 2 litri/elev. Menționăm că deschiderea „Labirintului reciclarii” realizat din elemente de gard construite din flacoane de Pet de 2l, care a fost preconizată de Ziua Mediului 2019,a fost amanată pe luna septembrie 2019 datorită condițiilor meteo  nefavorabile, care din păcate nu au permis construcția acestuia la Centrul Kentaur Atea.

.

Lasati un comentariu