Ziua Mondială a Mediului

• publicat la: 5 iunie 2022
Ziua Mondială a Mediului

5 Iunie – Ziua Mondială a Mediului, care a fost stabilită din anul 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și în același timp să sensibilizeze factorii de decizie să acționeze în acest sens. Deviza din acest an este ”Only one earth- Doar un Pământ”- ”In univers sunt milioane de galaxii, în galaxia noastră sunt milioane de planete dar există doar un Pământ”

Deviza din acest an pune accent pe acțiunile pentru climă, natură și împotriva poluării, încurajând în același timp pe toată lumea, de pretutindeni, să trăiască în mod durabil.

Ziua Mediului este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce facem pentru a ajuta la protejarea mediului. Este responsabilitatea noastră de a avea grija de ceea ce ne înconjoară și de a asigura supraviețuirea tuturor într-un mod echilibrat.Chiar dacă ziua mediului este odată pe an preocuparea noastră pentru mediu trebuie să fie în fiecare zi , numai așa vom putea păstra mediul care ne înconjoară.

In urma invitației primite din partea asociației AMICUS Baia Mare, APM Satu Mare va participa la evenimentul ,,ORAȘELUL COPIILOR” care va avea loc duminică, 5 Iunie 2022 de la ora 13.00-18.00, în Parcul Municipal ,,Castel Karolyi,, din Carei. Evenimentul dedicat copiilor este o inițiativă a asociației studențești AMICUS Baia Mare, care își propune promovarea unor instituții și servicii din județul Satu Mare.

Cu această ocazie, Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare va participa cu un stand de  prezentare, oferind informații generale despre domeniile de activitate ale instituției: reglementare, deșeuri, biodiversitate , calitatea aerului, etc. Pentru cei ce apreciază calitatea unui mediu înconjurător sănătos și sunt curioși de unele aspecte ale activității ce țin de protecția mediului înconjurător, reprezentantul APM Satu Mare va asteaptă  cu câteva informații, broșuri și pliante atractive.

Lasati un comentariu