Cinste oștenilor care s-au jertfit pentru eliberarea țării

• publicat la: 18 iulie 2019
Cinste oștenilor care s-au jertfit pentru eliberarea țării

Alese mulțumiri aduc Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria,, filiala județului Olt pentru onoranta Diplomă Aniversară oferită cu prilejul Zilei Eroilor. Regret întârzierea dar abia astăzi am intrat în posesia ei. De Ziua Eroilor, ziua Înălțării Domnului, nu am avut posibilitatea să particip la ceremoniile de la Gerăușa unde au fost prezenți reprezentanți ai Asociației amintite deoarece am luat parte la parastasul ridicat în memoria eroilor români din Cimitirul internațional de pe Valea Uzului.

Respect pentru organizatorii manifestării de la Gerăușa, pentru neobositele Asociații românești implicate, pentru delegația sosită din sudul țării și care a presărat din pământul natal al eroilor olteni la baza monumentului închinat lor.

Prin jertfa eroilor şi a martirilor neamului nostru ne-am păstrat numele de creştini şi de români, căci un român adevărat trebuie să fie mai întâi un creştin adevărat. Eroii neamului au murit încredinţaţi că cine luptă pentru dreptate şi libertate luptă pentru Dumnezeu. Cine luptă şi îşi apără familia, credinţa, cultura, limba, legea, neamul, patria, luptă pentru adevăr şi dreptate. Bravii eroi ce își dorm somnul de veci pe granița de nord-vest a țării au venit tocmai din sudul țării în ajutorul fraților lor români de aici pentru a-i ajuta să fie liberi în țara lor. Veșnică recunoștință pentru sacrificiul lor!

Deosebită considerație pentru lt. col (r) Victor Epure, președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Filiala Județului Olt, pentru protopopul de Caracal, Mihai Vânătoru, membra de onoare a Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria”, Doina Lulescu, nepotul eroului Ion Ciobanu, înmormântat la Gerăușa, pentru toți cei care au făcut deplasarea în semn de cinstire a memoriei eroilor olteni.

Apreciez în mod deosebit și volumele primite dar mai ales eșarfa tricoloră cu însemnele Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria,,.

.
,,Azi trupul lor ascuns pe sub pământ,
Este-n istorie Cuvânt,
De rugăciune şi iubire pentru ţară,
Ei au ştiut doar să se-nchine şi să moară.
Cu gândul la copii şi la părinţi
Au murmurat Cuvântul către sfinţi
Simţind că nu e rană să te doară
Mai tare decât dragostea de ţară.

Eroii nu mai au nevoi, eroii ne mai au pe noi,, (Aurel Anghel)

 

Daniela Ciută

Lasati un comentariu