Norma de hrană pentru Poliția Locală votată doar de unii consilieri. Lipsă de interes pentru cheltuirea banului public

• publicat la: 23 iulie 2019
Norma de hrană pentru Poliția Locală votată doar de unii consilieri. Lipsă de interes pentru cheltuirea banului public

Majorarea taxelor pentru ridicarea gunoiului menajer a fost amânată pentru ședința extraordinară a CL Carei care va avea loc în data de 29 iulie 2019. Scoaterea de pe Ordinea de Zi a proiectului inițiat de viceprimarul Keizer a fost propunerea viceprimarului.

Astăzi a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Carei la sediul Primăriei Carei, de la ora 12,00. Anterior acestei ore, consilierii UDMR au avut o ședință de lucru tot la sediul Primăriei Carei, aceștia sosind in corpore  la ora începerii ședinței.

La dezbateri a participat și directorul economic, Gindele Emese. Înainte de debutul ședinței, consilierul Ilie Ciută a semnalat faptul că nici de această dată nu a primit materialele ședinței în format electronic așa cum a solicitat. A avut o intervenție  și consiliera UDMR Eva Mărginean care a comunicat celor prezenți că a donat pahare de sticlă precum și apă minerală îmbuteliată în sticle pentru ședințele de CL din dorința de  a proteja mediul de materialele din plastic.

În cadrul primului punct de pe Ordinea de zi  s-au supus aprobării conturile de execuție ale bugetelor locale de venituri și cheltuieli la data de 30 iunie 2019. Singura intervenție a fost cea a consilierului Ciută deși era vorba despre cheltuirea banului public  de către administrația Kovacs-Keizer-Beko.

La secțiunea de funcționare s-a propus pe întregul an suma de 38.281.320 lei iar după primele 6 luni au fost deja cheltuiți 20.142.842 lei. Nici la secțiunea de dezvoltare situația nu este prea roză, din cei 21.604.370 lei prevăzuți au fost investiți abia 3.138.398 lei din care dacă scădem și rambursările de credite și împrumuturi mai rămân 1.423.714 lei. Adică doar 6,59% din propuneri.

La ședința CL Carei a fost prezent și liderul de sindicat din cadrul Poliției Locale, Nicolae Suciu,  ca urmare a solicitării aprobării normei de hrană pentru agenți. Polițiștii locali vor primi timp de maxim 10 zile lucrătoare din lună suma de 32 de lei/zi lucrătoare la care se va adăuga suma de 5 lei /zi lucrătoare pentru cei care lucrează în ture.

În cadrul dezbaterilor legate de aprobarea sumelor pentru norma de hrană a intervenit atât viceprimarul Keizer cât și primarul Kovacs dar și consilierii Venig Gabriela, Eva Mărginean  și Ilie Ciută.

Viceprimarul Keizer a fost foarte vehement în a contesta calitatea serviciilor oferite de polițiștii  locali din cadrul Primăriei Carei….,,credeți că meritați ? sunteți vreo 3- 4 care reacționați  când e nevoie dar restul…ce fac????  vreo 3- 4 ne fac tot timpul de rușine dar salar vrea mai mare….,,.

Supus la vot proiectul a fost aprobat cu majoritate simplă, consilierii Keizer, Petkes și Mărginean abținându-se.

Nici la această ședință a aleșilor locali careieni administrația locală nu a prezentat Raportul Camerei de Conturi cu prejudiciile și abaterile financiar-contabile înregistrate.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu