Un careian și un bărbat din Căpleni s-au ales cu dosare penale. Poliția informează

• publicat la: 19 august 2019
Un careian și un bărbat din Căpleni s-au ales cu dosare penale. Poliția informează

Potrivit unui comunicat remis Buletin de Carei de către  Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, 61 de permise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri sătmăreni în perioada 14 – 18 august a.c., ca urmare a unor acțiuni desfășurate pe raza județului Satu Mare în vederea prevenirii și combaterii accidentelor rutiere. 

Astfel, în perioada 14 – 18 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat mai multe acțiuni pe raza județului, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor rutiere, ocazie cu care au aplicat peste 320 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 142 000 de lei.

De asemenea, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 61 de conducători auto și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reținute, 24 dintre acestea au fost ridicate pentru depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime admise iar alte 21 de permise de conducere au fost reținute șoferilor care se aflau la volan sub influența băuturilor alcoolice.

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

Polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, au depistat la data de 16 august a.c., în jurul orei 21.30, un tânăr, de 24 de ani, din județul Iași, care se afla la volanul unui autoturism pe strada Careiului din municipiul Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că autoturismul depistat era radiat din circulație din anul 2008.

v

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Petrești, au oprit la data de 16 august a.c., în jurul orei 23.30, în localitatea Tiream un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din municipiul Carei.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit faptul că tânărul de la volan nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei, au depistat la data de 16 august a.c., în jurul orei 14.30, un bărbat, de 32 de ani, din comuna Căpleni, care se afla la volanul unui autoturism neînmatriculat și care nu avea aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare, pe raza localității de domiciliu.

În toate cauzele s-au întocmit dosare penale. 

Persoane bănuite de furt identificate de polițiști

 

Un sătmărean, de 30 de ani, a fost depistat de polițiști la data de 16 august a.c. la scurt timp după ce ar fi sustras obiecte electronice.

La data de 16 august a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au fost sesizați de către administratorii a două societăți comerciale, din municipiul Satu Mare, despre faptul că din interiorul acestora s-ar fi sustras în total 3 telefoane mobile.

În urma investigațiilor specifice desfășurate de către polițiști, aceștia au reușit identificarea și depistarea în scurt timp a persoanei bănuite că ar fi sustras telefoanele mobile ca fiind un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Satu Mare.

În ambele cauze s-au întocmit dosar penal.

Un bărbat, de 54 de ani, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore întrucât în noaptea de 20/21 iulie a.c. ar fi sustras o sumă de bani.

Polițiștii Secției Poliție Rurală Satu Mare în colaborare cu polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Negrești Oaș, ca urmare a mai multor activități de investigații specifice au identificat la data de 16 august a.c., un bărbat, de 54 de ani, din localitatea Certeze, bănuit că în noaptea de 20/21 iulie a.c. ar fi sustras 90 000 de lei din incinta unei biserici, din comuna Halmeu.

Față de acesta polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare iar la data de 17 august a.c., în urma prezentării în fața instanței de judecată, judecătorii au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

   

Reținut de polițiști după ce ar fi comis o infracțiune de tâlhărie

 

Un tânăr, de 23 de ani, a fost reținut de polițiștii sătmăreni după ce ar fi comis o infracțiune de tâlhărie.

La data de 16 august a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați prin apelul unic de urgență cu privire la faptul că un bărbat, de 61 de ani, ar fi fost deposedat prin smulgere de către persoane necunoscute de un lănțișor pe care-l purta la gât, în timp ce se afla pe calea ferată, pe raza municipiului Satu Mare.

În urma activităților desfășurate de către polițiști cu sprijinul Serviciului Criminalistic Satu Mare a fost identificată persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii ca fiind un tânăr, de 23 de ani, din comuna Apa.

Susnumitul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, prejudiciul fiind recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

La data de 18 august a.c. procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au dispus față de acesta măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

 

 

Lasati un comentariu