Cei doi careieni de la Școala de Vară cu tema Dictatul de la Viena

• publicat la: 3 septembrie 2019
Cei doi careieni de la Școala de Vară cu tema Dictatul de la Viena

,,Cei ce doresc să aibă copii vrednici, să se dovedească mai întâi ei înşişi vrednici ca părinţi!,,…. Sfântul Filaret al Moscovei

Mulțumim tuturor părinților care și-au lăsat copiii să participe la Școala de Vară având ca temă Dictatul de la Viena. A fost o lecție vie de istorie. O istorie culeasă chiar de la cei care au trăit-o.

La Școala de Vară de la Carei au participat și doi dintre elevii care au fost prezenți și la Școala de Vară ASTRA din luna iulie, Lorena și Adelin. Setea lor de cunoaștere i-a adus în fiecare zi la activitățile organizate de către Centrul de politici locale din Alba -Iulia, Asociația refugiaților și expulzaților din 1940, filiala Carei și Asociația cadrelor militare în rezervă filiala Satu Mare.

Fiecare zi de activitate a început cu Imnul Refugiaților, ,,Dac-am plecat Ardealule din Tine…,, urmat de alte cântece patriotice românești. Lorena și Adelin au legat prietenii cu ceilalți participanți dar și cu tinerii întâlniți în localitățile vizitate. Au ascultat cu durere relatările octogenarilor și nonagenarilor refugiați din calea hortyștilor , au descoperit că există lucruri interesante de vizitat și la sat…Muzeul etnografic din Scărișoara Nouă sau Marna Nouă.

Alese mulțumiri părinților care se preocupă de educația copiilor lor și suplinesc lipsurile manualelor de istorie.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Glasul.info la 4 septembrie 2019 - 15:20

Felicitări copiilor care încă mai simt românește. De asemenea felicitări și părinților lor pentru că i-au crescut în acest spirit. Este o reală încântare să vezi cum reprezentanți ai tinerelor generații își aduc aportul la evenimente de acest gen. Doamne ajută și câtă vreme mai avem încă astfel de copiii avem și nădejdea că tot ce-i românesc nu piere!

Lasati un comentariu