Programul manifestărilor de Ziua Armatei la 75 de ani de la eliberarea orașului Carei

• publicat la: 23 octombrie 2019
Programul manifestărilor de Ziua Armatei la 75 de ani de la eliberarea orașului Carei

Ziua Armatei României, 25 octombrie, coincide în acest an cu aniversarea a 75 de ani de la eliberarea orașului Carei de sub ocupația hortystă. Din păcate ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegeri prezidențiale fapt ce pune în con de umbră importanta aniversare din moment ce comunicatele oficiale se smulg cu cleștele de la organizatori. Se anunță vizite ale unor candidați la alegerile prezidențiale, vizite ce vor avea loc în orașul unde pe clădirea Primăriei nu există plăci oficiale cu însemnele statului.

Manifestările dedicate Zilei Armatei încep la Satu Mare de la ora 15.00  când va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostașului Român.

La Carei, activitățile dedicate Zilei Armatei se vor desfășura în data de  25 octombrie după următorul program:

=de la ora 14.00, Parcul Karoly – exerciții demonstrative, prezentare de tehnică militară și atelier de tehnici de supraviețuire

=de la ora 17.00, la Monumentul Ostașului Român  va avea loc o ceremonie de depuneri de coroane și jerbe de flori precum  și o ceremonie de acordare de distincții Drapelelor de Luptă ale unor unități militare simultan cu survolarea zonei de către aeronave ale Forțelor Aeriene Române și cu sosirea „Ștafetei Veteranilor” care a plecat din Capitală pe data de 17 octombrie.

Pentru prima dată va avea loc la Carei o retragere cu torțe de la ora 19,00.

De la ora 14,00 va avea loc o lansare de carte  de către Academia Română în colaborare cu Direcția de Cultură Carei și cu Asociațiunea ASTRA Carei. Un moment istoric pentru municipiul nostru. De la ora 14,00, la Catedrala ortodoxă din Carei.

,,ARTA din ROMÂNIA  din preistorie în contemporaneitate“, publicată de  Editura Mega din Cluj-Napoca este o carte-monument care va fi lansată și la Carei.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu