Programul detaliat al Zilei Naționale la Satu Mare

• publicat la: 21 noiembrie 2019
Programul detaliat al Zilei Naționale la Satu Mare

Cetăţenii judeţului Satu Mare sunt invitaţi să participe duminică, 1 decembrie 2019, la seria manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

Evenimentul este organizat de către Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare, respectiv de către Garnizoana Satu Mare.

La Satu Mare, manifestările dedicate Zilei Naționale a României din 1 decembrie 2019 vor debuta la ora 11,30 cu depuneri de coroane la bustul lui Avram Iancu, apoi de la ora 11,45 se vor depune coroane de flori la bustul lui  I.C. Brătianu. De la ora 12,00, tot în municipiul Satu Mare, la bustul lui Iuliu Maniu se vor depune coroane de flori.

În continuare, de la ora 12,15 se vor depune coroane de flori la statuia Eroului Necunoscut.

Ceremonialul militar şi religios, cu alocuţiuni şi depuneri de coroane va începe la ora 12,30 în faţa statuii dr. Vasile Lucaciu, iar de la ora 13,00 este programată parada militară urmată de defilarea portului popular, în Piața Libertății din municipiul reşedinţă de judeţ. Intonarea imnului național va aparține  solistului  Marian Buzilă.

De asemenea, de la ora 14,30 în Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare se va desfăşura un spectacol folcloric.

Programul de folclor va fi pus în scenă de către Diana Cârlig, Ionuț Bledea, Petrică Mureșan , Maria Tripon cu ceterașii din Oaș, Marian Buzilă, Ansamblul Folcloric al Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene” cu soliștii: Darius Câmpean, Liliana Bota și Bogdan Bota,  Ansamblul Folcloric „Cununița”

Conform programului, de la ora 17,00 va avea loc retragerea cu torţe a militarilor sătmăreni, în Pasajul Coposu, iar de la ora 17,30 pe scena amenajată în Pasajul Coposu vor urca interpreţi de muzică folk (Felician Pop, Adrian Lupescu, George Negrea)  iar de la ora 18,00 trupa Bere Gratis va oferi un recital.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie se vor încheia la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, unde de la ora 18,30 este programat un concert de Ziua Națională în colaborare cu corala “Arhangelii”.

Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare nu au alocat în acest an fonduri pentru invitați  reprezentativi ai folclorului românesc care să aibă un repertoriu patriotic adecvat zilei de 1 Decembrie.

 

Lasati un comentariu