Colinde cu Petrică Mureșan la Carei

• publicat la: 13 decembrie 2019
Colinde cu Petrică Mureșan la Carei

Vineri, 13 decembrie 2019, de la ora 18.00 , la Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc spectacolul tradițional de colinde românești, susținut de Ansamblul Ceatăra și invitatul special, îndrăgitul interpret de muzică populară, Petrică Mureșan, împreună cu formația sa.

În prima parte a evenimentului, Ansamblul folcloric „Vasile Lucaciu” din Lucăceni, coordonator Adrian Pașca și Colindătorii de la Ansamblul „Ceatăra” din Carei, coordonator Adrian Pașca, au interpretat o serie de colinde și cântece de Crăciun, multe dintre acestea fiind colinde din străbuni, care au adus bucurie în sufletele celor prezenți, prin intermediul vocilor duioase ale copiilor.

Petrică Mureșan, unul dintre cei mai apreciați interpreți de folclor din această zonă a țării, alături de formația de acompaniament, au ales cele mai frumoase colinde și cântece populare, pentru a încânta publicul careian cu un spectacol deosebit. În prima parte a recitalului, Petrică Mureșan a interpretat cântece de voie bună, după care a cântat alături de public colinde și cântece de Crăciun.

Întreaga sală a castelului a răsunat în momentul în care solistul a lăsat doar publicul să interpreteze câteva părți din colindele îndrăgite de întreaga lume, precum „O, ce veste” sau „Trei Păstori”.

La finalul evenimentului, spectatorii l-au aplaudat cu drag și cu multă bucurie în suflet pe îndrăgitul interpret, care a mărturisit că s-a simțit ca acasă și le-a urat Sărbători Fericite tututor, impresionat fiind de atmosfera și căldura cu care a fost primit.

Manifestarea a fost organizată de către Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei și Centrul de promovare a turismului cultural Gróf Károlyi Carei, în cadrul festivalului Magia Crăciunului.

Lasati un comentariu