Am primit cheltuielile de judecată de la consilierul primarului din Carei

• publicat la: 9 ianuarie 2020
Am primit cheltuielile de judecată de la consilierul primarului din Carei

În penultima zi a sărbătorilor de iarnă poștașul mi-a adus suma ce reprezenta cheltuielile de judecată pe care Szasz Lorand mi le datora în urma procesului pierdut la finele anului trecut.

Nici asocierea cu executorul judecătoresc careian care refuză contribuabili din motive ce nu țin de deontologia profesională nu i-a fost de folos. A crezut că poate modifica sensul cuvintelor din limba română cu ajutorul unei instanțe de judecată. Doar că nu în toate instanțele de judecată poate trata de la egal la egal cu judecătorul cum a procedat la Tribunalul Satu Mare unde se adresa completului de judecată din poziția tolănit pe un scaun.

Am spus și voi spune în continuare că nu e deloc ușor să fii român în acest colt de țară. Mai ales când ai ceva de spus și când ții morțiș la păstrarea identității  românești.  Am fost de acord să susțin apariția Buletin de Carei în aprilie 2005 alături de o echipă de tineri careieni. Pe măsură ce în ziarul tipărit apăreau articole din realitatea careiană, cu subiect și predicat și argumentate pe baza unor documente oficiale, am rămas cu redacția goală. Fiecare dintre tinerii reporteri a fost ademenit și a beneficiat ulterior de posturi în administrația locală. Așa că din februarie 2010  Buletin de Carei a trecut de la apariție tipărită la categoria  online. Au crezut că în lipsă  de redactori ziarul se va închide așa cum s-a întâmplat cu alte publicații. N-a fost să fie. Eu mi-am făcut temele pentru fiecare oră de curs așa că nu a fost greu să mă apuc de scris. Dacă tactica cu racolarea redactorilor nu a prins, s-a trecut la alt nivel. Au început să mă cheme în instanță pentru te miri ce pricini. Inclusiv pentru faptul că am scris despre vandalizarea plăcii de sub bustul lui Avram Iancu. Nu mai fusesem în vreo sală de judecată din perioada în care  am angajat un avocat pentru apărarea lui Szasz  atunci când un angajat din Primăria Carei îi turnase în cap o găleată cu bălegar de cal pentru că a scris un articol în Buletin de Carei despre soția acestuia care acaparase locații din Parcul Dendrologic și nu vroia să plătească taxe și impozite și nici utilități. Procesul a fost câștigat în prima instanță la Carei dar ulterior Szasz a fost racolat la cotidianul județean al unor politicieni ai momentului și s-a pus batista pe țambal pentru ca angajatul primăriei Carei să fie absolvit de orice vină. Mirosul de bălegar a rămas însă intact după îndepărtarea găleții.

După 2012, fiecare dintre cei doi consilieri personali ai primarului președinte al UDMR Carei m-a chemat în judecată dacă au văzut că direcția în care avansează Buletin de Carei e neschimbată adică cea a dezvăluirilor abuzurilor și discriminărilor din administrația locală, a deznaționalizării practicate la nivel de municipiu.

Nefiind sperioasă de felul meu nu le-a reușit nici această metodă de intimidare.

Am asistat până și la jocurile practicate de un executor judecătoresc din Carei. Sau poate e doar lipsă de profesionalism. Cert este că acesta refuză clienții în funcție de simpatii. Eroarea materială din actele întocmite de acesta e  consemnată în documentele atașate mai jos.

 

Procesul intentat atât mie cât și soțului meu în încercarea de a ne intimida și de a se îmbogăți pe munca altora l-a pierdut fără drept de apel.  Și a trebuit să mai bage  și mâna în buzunar pentru a plăti atât cheltuieli de judecată cât și valoarea copiilor biroului executorului aliat. Cum se numesc cei ale căror articole sunt dovedite de instanță negru pe alb ca fiind denigratoare, mincinoase și calomnioase?

ing. Daniela Ciută

P.S.

Pentru comentatorii vocali și suburbani ce preferă știrile false și niciodată argumentate menționez că sunt născută în  Carei în casa în care s-a născut și mama mea, casă construită de bunicul meu ca dar de nuntă pentru mireasa lui. Deci informațiile potrivit cărora aș fi venit din altă parte nu se confirmă. Aici am crescut, aici am mers la școală, aici am revenit după  perioada de inginer stagiar împreună cu soțul meu. Aici am înființat o societate de producție acum 28 de ani și aici contribui cu taxe și impozite, cu acțiuni caritabile. Nu am contracte cu regii atutonome, cu întreprinderi de stat( câte au mai rămas după demolarea lor nejustificată). M-am implicat în viața cetății în deplină cunoștință de cauză. Nu aștept nicio mulțumire și sunt conștientă de riscurile la care mă supun.  Persoane necunoscute oficial au intrat în curtea casei private și au furat ce au vrut din mașinile familiei, a dispărut chiar și câinele familiei fără ca incidentele să fie soluționate de poliție. Voi continua pe aceeași cale a informării corecte, a organizării de activități culturale și a păstrării identității românești. Voi lupta și mai departe împotriva discriminării de orice fel. Nu este normal ca să fim tratați discriminator dacă nu facem jocul baronilor locali și daca informăm corect despre jaful banului public. Nu este normal ca să fim intimidați și linșați mediatic de scribii baronilor locali doar pentru că cerem dreptul la instruire în limba maternă pentru fiecare meserie și pentru că cerem încetarea deznaționalizării la Carei.

 

comentarii

de hopa mitica la 9 ianuarie 2020 - 18:38

Daca ati fi OAMENI in toata regula , nu ati avea asemenea „succesuri” . Dar avand in vedere cele de mai sus , ce sa mai comentez !!!
Jegurile securiste au timp de a umbla pe la tribunale dupa prostii , si dupa asta se mai si victimizeaza : „Am spus și voi spune în continuare că nu e deloc ușor să fii român în acest colt de țară. Mai ales când ai ceva de spus și când ții morțiș la păstrarea identității românești.”
Ti-ai pus vreodata intrebarea , oare cat de usor e sa fii de alta nationalitate decat roman ? Banuiesc ca nu , pentru ca nu te intereseaza !!!

de cetateanu gogu la 9 ianuarie 2020 - 20:43

hopa horty…nu? cred si eu ca ti-e greu pentru ca esti incapabil sa inveti si deci sa intelegi limba romana. Adica maimutoiul ii tareste prin procese iar ei ar trebui sa nu reactioneze deloc.Cum va mai adunati voi astia analfabetii laolalta. Felicitari familiei Ciuta pentru consecventa si pentru ca au dovedit ca se poate avea o firma de productie de 28 de ani si fara spaga si schimbari de nume de firma nu ca evazionistul de primar.

de elsa la 9 ianuarie 2020 - 22:49

lasati in pace pe hopadokul ca are in cap numai iarba si trebuie sa tina pe taticul la servici la primarie

Lasati un comentariu