Consilier UDMR cu dublă calitate

• publicat la: 10 mai 2016
Consilier UDMR cu dublă calitate

În şedinţa Consiliului Local Carei din data de 10 mai 2016, afirmaţiile  consilierului Ilie Ciută  legate de menţionarea firmei care a făcut documentaţia tehnică şi devizul general pentru izolarea  termică a blocurilor l-au lăsat fără cuvinte pe consilierul UDMR Csizmadia Zsolt.  În faţa realităţii din documentele oficiale, acesta a rămas mut şi nu a mai vociferat   ca la şedinţa trecută  unde îl cataloga ironic pe consilierul Ciută ca şi policalificat.

Unul dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de marţi, 10 mai 2016, a fost şi aprobarea documentaţiei tehnice pentru creşterea eficienţei energetice a 4 blocuri  din municipiul Carei. Devizul general privind cheltuielile necesare realizării lucrării a fost întocmit de ing. Csizmadia de la SC Saminstal SRL Vetiş, acesta având şi calitatea de consilier local în CL Carei.

Subiectul a fosrt dezbătut şi în cadrul şedinţei CL din data de 27 aprilie 2016, când consilierul UDMR Csizmadia l-a atacat dur pe consilierul liberal Ciută pe motiv de preţ ridicat. De fapt motivul era cu totul altul.

Sătui de  metodele staliniste practicate de presa de casă a primarului  îndreptate doar împotriva liberalilor pe care nu i-a putut supune, vă redăm mai jos motivul ieşirii  vehemente a de altfel liniştitului consilier Csizmadia.

Acesta SEMNEAZĂ  în numele firmei SC SAMINSTAL SRL unde lucrează, DEVIZUL GENERAL al lucrării  supuse aprobării în Consiliul Local CAREI din care face parte!

Faptul este trecut sub tăcere de presa de casă a primarului , desconsiderând astfel careienii  sau sperând că aceştia nu vor urmări şi presa independentă Buletin de Carei.

Am primit devizul general pentru  cheltuielile necesare realizării izolaţiei blocurilor şi mi-am dat seama de ce era aşa înverşunat colegul meu pentru preţul piperat….a menţionat consilierul liberal Ilie Ciută.

Logoreea verbală din 27 aprilie 2016 a consilerului local UDMR angajat la societatea  care  a întocmit documentaţia tehnică  şi costurile necesare lucrării de izolare termică s-a evaporat  total în data de 10 mai 2016 în faţa policalificatului coleg liberal . Până şi presa de casă a primarului a amuţit  şi la propriu şi la figurat deşi  apare negru pe alb  legătura dintre firma unde este angajat consilierul local  şi Primăria Carei.  Careienii  au fost din nou informaţi doar selectiv de  scriitorii susţinători  ai primarului ce mai vrea un mandat.

Consilierii locali au aprobat documentaţia tehnică pentru blocul turn din Piaţa Avram Iancu nr.1 cu  44 de apartamente, pentru blocul turn de pe Bulevardul 25 Octombrie nr.19, pentru blocul  turn situat pe Bulevardul 25 Octombrie nr.27 şi 39. La ultimul dintre acestea se va schimba şi liftul.

Locuitorii de aici vor trebui să plătească 25% din cheltuieli, acestea fiind cuprinse între    680 şi 1.000 de euro.

 

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 11 mai 2016 - 02:23

„Consilierii locali au aprobat documentaţia tehnică pentru blocul turn din Piaţa Avram Iancu nr.1 cu 44 de apartamente, pentru blocul turn de pe Bulevardul 25 Octombrie nr.19, pentru blocul turn situat pe Bulevardul 25 Octombrie nr. 27 şi 39. La ultimul dintre acestea se va schimba şi liftul.”

Întrebare: A participat la vot consilierul local din partea UDMR, ing. Csizmadia Zsolt?
Dacă da, cum a votat, pro sau contra?

de Horia Mărieș la 12 mai 2016 - 13:37

Ultima hotărâre a C.L. postată pe portalul oficial al Primăriei Municipiului Carei este HCL nr. 4/2016 din data de 12 ianuarie 2016. Ca de obicei, din acest p.d.v., la UAT Municipiul Carei persoanele insărcinate cu această activitate dorm în front și în cizme. Nu nominalizez persoanele afectate de sindromul adormirii maicii Domnului, ca să nu le jignesc cumva, Doamne ferește!

Dar nu despre subiectul ăsta vreau să scriu, deși aș fi vrut să văd postate hotărările CL care se referă la documentațiile tehnice pentru izolarea termică a celor patru blocuri turn din municipiul Carei. De fapt, azi vreau să scriu tocmai despre izolarea termică a blocurilor de prin Carei. Nu am văzut (până acum) înregistrarea video a ședinței ordinare a CL al municipiului Carei din ziua de 10 mai 2016 ora 12. Din acest motiv, informațiile de mai jos sunt bazate (cu rezerva cuvenită) pe relatările „presei de casă” kovăciste. Citez câte ceva din aceste PFA-lități ciprianiste și săsești:

„La propunerea primarului municipiului Carei, Kovacs Eugen, consilierii locali au aprobat documentaţia tehnică pentru izolarea celor patru blocuri turn din municipiul Carei. Sursa de finanțare va fi asigurată, cel mai probabil, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Locatarii vor trebui să contribuie cu 25% din valoarea lucrărilor. Banii vor fi achitați de Primăria Carei, urmând ca locatarii să-i restituie în decurs de cinci ani.” „Suma va fi avansată de Primăria Carei, urmând să fie recuperată de la locatari în decurs de cinci ani. Potrivit primarului Kovacs, costul pe apartament ar varia între 680 şi 1.000 de euro, cost care va scădea în urma licitaţiei.” „Consilierii locali au aprobat documentaţia tehnică pentru blocul turn din Piaţa Avram Iancu nr. 1, (…) valoarea lucrărilor de construcţii montaj este de 398.049 lei. A fost aprobată şi documentaţia tehnică pentru blocul turn de pe Bulevardul 25 Octombrie nr. 19. (…) valoarea lucrărilor de construcţii montaj este de 424.607 lei. În cazul blocului turn situat pe Bulevardul 25 Octombrie nr. 27 (…) valoarea lucrărilor de construcţii montaj este de 430.068 lei. De asemenea, în cazul blocului turn situat pe Bulevardul 25 Octombrie nr. 39 (…) valoarea lucrărilor de construcţii montaj este de 451.098 lei.”

Că aceste valori sunt cu sau fără TVA, habar n-am, sasul n-a ținut să ne informeze, că doar pentru dânsul (+)(-) 20% nu contează, Jean boxează, fiindcă sasul este cică, de profesie „economist”.

Oricum, eu trag acum linia, fac socoata și obțin suma totală de 1.703.822 lei (RON) adică de cca. ~380.000 Euro. Este oare mult, este oare puțin pentru o primărie ca cea a municipiului Carei, care este cvasifalimentară și datoare vândută până prin anul 2027 cel puțin, dacă nu cumva și după anul 2027? Habar n-am, nu sunt un economist asa cum este sasul și nici un foarte bun gospodar si mare datornic la fisc asa cum este primașul.

Aș vrea doar să atrag nitel atenția locatarilor (proprietarilor apartamentelor) din cele patru blocuri, asupra unui singur aspect.

Si in Bucuresti s-au facut termoizolari de blocuri in prostie, aproape in toate sectoarele, de aproape toti primarii, indiferent din ce partid au facut parte sau in ce apartamente din Beciul Domnesc domiciliaza in prezent (alde Onțanu, Vanghelie, Chiliman, Negoiță, etc.). Nu știu cum au învârtit acesti primari lucrurile, nu știu dacă au accesat sau nu fonduri europene (fonduri care pentru acest capitol au fost căcălău măria ta) dar, în general, proprietarii apartamentelor reabilitate termic n-au trebuit să plătească nici măcar un sfanț. Pot depune oricând mărturie, fiindca locuiesc la bloc.

Și atunci mă întreb, cu naivitatea care mă caracterizează mereu:

1). Primașul Kovacs, daca tot este el atât de neintrecut gospodar, atât de dăștept, dacă tot le știe el pe toate împreună cu consilierul local cel foarte interesat numit Csizmadia Zsolt, dacă tot nu se știe încă in mod cert sursa de finanțare („cel mai probabil (sic!), prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020” asa cum ne trombonesc prin textele lor finațate de catre primaș sasul și ciprianul, adica cei doi deținători de PFA-uri) atunci oare de ce nu se face apel prin Biroul Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală la o FINANȚARE EUROPEANĂ?

De ce nu se vor executa aceste lucrari cu bani europeni?
Este o intrebare cât se poate de logică, zic eu.

Doar așa, ca exemplificare, iată și modul în care se pune acum problema în Capitală.
Fără ca prin această exemplificare să vorbesc cu parti-pris. Si nu va luati dupa femei, fiindca de multe ori pot fi mult mai inteligente decat barbatii.
https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/videos/1022275287848526/

Oare când se va întâmpla așa ceva si pe la Carei?
Oare când vor veni vemurile in care nimeni, nici o firmă prietenă, cum este de exemplu acum SC Saminstal SRL din Vetiș, nu va mai putea „trage sforile”? Oare când va ajunge in fruntea primăriei din Carei cineva, un om cinstit, profesionist, bun manager, bun gospodar care să nu mai fie o simplă „marionetă” în mâinile RMDSz (UDMR)?

2). I-a întrebat oare cineva pe locatari (pe proprietarii apartamentelor respective) dacă vor fi de acord (printr-o listă de semnături data pe proprie raspundere) sau nu, să contribuie cu 25% din valoarea lucrărilor și dacă, în cazul în care banii vor fi achitați in avans de Primăria Carei, locatarii se obligă să-i restituie (primăriei) în decurs de cinci ani? Sau, așa cum se întâmplă lucrurile întotdeauna, consilierii locali, viceprimarul și primarul își permit să atenteze la buzunarul contribuabililor careieni fără acordul acestora ???? Bag samă că nu i-a intrebat inca NIMENI pe locatari (proprietari) ABSOLUT NIMIC.

Vă dați matale seama neamule, că in cazul in care doar câtiva dintre locatari refuză să restituie banii avansați de primărie, sau chiar n-au efectiv banii necesari, tot proiectul ăsta votat cu surle și trompete de gașca covacistă acum, în campanie electorală, se poate duce exact driakului si poate fi definitiv compromis?

Sigur că nu-ți dai seama barátom, fiindcă nu te duce de loc mintea și la așa ceva.

Lasati un comentariu