Angajat al Primăriei Carei oferă pe paginile sale personale informații neavizate de Comitetul Județean de Urgență Satu-Mare

• publicat la: 20 martie 2020
Angajat al Primăriei Carei oferă pe paginile sale personale informații neavizate de Comitetul Județean de Urgență Satu-Mare

Discriminare la Carei în plină Stare de Urgență! 

În timp ce toată presa din județul Satu Mare se supune regulilor stabilite de Grupul de Comunicare Strategică din cadrul MAI, în Republica de la Carei legea a cu totul alta. Am întrebat și în scris și verbal, în fiecare zi, purtătorul de cuvânt al Comitetului județean de Urgență  despre situația concretă a cazurilor din muncipiul Carei. Ni s-a transmis că toate datele oficiale ne vor parveni prin intermediul Comunicatelor Oficiale. Nici pe pagina oficială a MAI, nici pe pagina Prefecturii Satu Mare  și nici în comunicatele comitetului județean de urgență nu apar date concrete despre Carei.

De ce nu are acces toată presa la date concrete despre municipiul Carei din moment ce aceste informații se publică constat de 3 zile pe paginile personale ale unui angajat la cabinetul primarului?

Ceea ce presei din județ i se refuză nu i se poate refuza consilierului personal al primarului Kovacs, președinte al UDMR Carei. Nici măcar în situații de criză nu funcționează respectul reciproc. Nu  numai că în timpul Stării de Urgență un consilier al primarului din Carei  divulgă  informații la care are acces doar ca angajat al primăriei ci le și promovează pe paginile sale personale în timpul programului pentru care este plătit cu bani publici.

Divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității consitutie infracțiune și se pedepsește în consecință.

Urmare a intervențiilor de la județ,  Szasz Lorand a șters postările cu care vâna audiență pentru paginile sale personale. Se dovedește încă odată că politicul acționează și în situația Stării de urgență în care ne aflăm. În Republica de la Carei se sancționează doar cei care  nu fac parte din alianțele politice ale momentului.

.

.

Buletin de Carei

COMUNICATUL  oficial al Grupul de Comunicare Strategică

Având în vedere faptul că a fost dat publicității un document al Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, intitulat „HOTĂRÂREA NR. 14 din 20.03.2020” Facem următoarele precizări:

1. Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU, format din specialiști în epidemiologie și boli infecțioase.

2. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență), organism abilitat să ia decizii în astfel de situații.

3. Hotărârile Grupului de suport tehnico-științific au caracter de propunere către CNSSU, doar după ce sunt aprobate la nivelul Grupului de suport tehnico-științific.

4. La nivelul Grupului de suport tehnico-științific sunt analizate diferite propuneri, pe baza scenariilor referitoare la evoluția răspândirii noului coronavirus (COVID-19), ținând cont de practica altor state care se confruntă cu aceeași problematică.

5. Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

6. La nivelul Ministerul Afacerilor Interne s-a luat decizia sesizării organelor de cercetare penală pentru infracțiunea de divulgare fără drept a unor informații care nu sunt destinate publicității.

7. Inspectoratul General al Poliției Române a sesizat DIICOT cu privire la săvârșirea infracțiunii de distribuite de informații nedestinate publicității, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 304 Cod Penal, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

 

Lasati un comentariu