Mihai Tîrnoveanu demonstrează că se poate! Fundația Szekler Monitor din Harghita nu a avut competența de a formula sesizarea împotriva președintelui asociației Calea Neamului

• publicat la: 23 mai 2020
Mihai Tîrnoveanu demonstrează că se poate! Fundația Szekler Monitor din Harghita nu a avut competența de a formula sesizarea împotriva președintelui asociației Calea Neamului

Verdict dat de CNCD după 10 luni de la audierea dr.Mihai Tîrnoveanu reclamat de către fundația Szekler Monitor din Harghita pentru că a publicat la câteva zile după 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, un citat din publicistica lui Mihai Eminescu.

Petentul Zsolt Arus, președintele fundației reclamante, care denigrează memoria poetului național al românilor, este una și aceeași persoană cu organizatorul unei manifestări de omagiere a criminalului de război Wass Albert, responsabil de uciderea unor cetățeni români și evrei după Dictatul de la Viena, care prevedea în 1940 cedarea Nord-Vestului Transilvaniei de România către Ungaria.

Acesta  a postat chiar și pe pagina Buletin de Carei comentarii la adresa consilierului român Ilie Ciută, se pare speriat de  o nouă candidatură a acestuia.

CNCD arată oficial că fundația Szekler Monitor din Harghita nu a avut competența de a formula sesizarea împotriva lui Mihai Tîrnoveanu  (pentru discriminare, incitare la ură etc.) deoarece se constată că obiectul de activitate al fundației nu include apărarea drepturilor omului si nici interesul legitim în combaterea discriminării!

Mihai Tîrnoveanu este  un luptător recunoscut pentru drepturile românilor, un organizator de seamă de evenimente dedicate  neamului românesc. Prezența sa  și a fraților români din jurul său în diferite localități de pe întreg cuprinsul țării au deranjat asociațiile antiromânești și pe conducătorii acestora.

Victoria lui Mihai Tîrnoveanu  demonstrează că se impune a lua mereu atitudine atunci când simbolurile neamului românesc sunt atacate  și denigrate!

Acum a fost despre Mihai Eminescu, înainte a fost despre memoria eroilor români de la Valea Uzului sau  despre protestul împotriva Codului Administrativ care decade din drepturi limba română în România. Lupta împotriva celor care nu vor binele țării și a neamului românesc continuă iar Mihai Tîrnoveanu este unul dintre cei mai importanți purtători de stindard românesc.

,,Cam asta e situația…lumea în care trăim, în care ești tras la răspundere pentru faptul că iti iubesti Țara si Neamul, ba mai mult, că ai ”tupeul” să si acționezi în acest sens. Esti considerat periculos dacă afirmi anumite realități, dacă spui că albul este chiar alb, dacă te străduiesti să lupti pentru Identitatea Națională, dacă nu-ți negi Istoria Țării, dacă iei apărarea românilor din Covasna si Harghita. Să se analizeze întreaga mea activitate? Să se analizeze așadar faptul că împreună cu mulți alți români am dăruit costume naționale, daruri si premii copiilor, alimente de bază orfanilor si bătrânilor, steaguri tricolore si icoane românilor. Să se analizeze, dar bine de tot faptul că s-a reusit să dăruim un strop de speranță si bucurie sutelor de oameni la care am ajuns. Este interzis în România să mergi de Ziua Națională în Covasna si Harghita cu Steagul Tricolor? Să se analizeze si lucrul acesta, să stim si noi dacă încălcăm vreo lege. Afirmarea valorilor si simbolurilor naționale românesti este interzisă în România? Drepturile românilor sunt interzise? Mihai Eminescu este scos în afara legii? Căci veți vedea că domnii de la fundația maghiară au o mare problemă cu Mihai Eminescu. Sper ca această problemă să nu o aibă si CNCD. Mi se anchetează gândirea si cuvântul? Unde este libertatea de expresie? Oameni buni, unde este Libertatea de a fi Român în România?”, a reacționat Mihai Sorin Tîrnoveanu miercuri într-o postare de pe contul lui de social media, în care anunța învinuirile care i se aduc și faptul că este chemat să răspundă pe 27 august în fața Consiliului Național de Combatere a Discriminării.

După anunțul privind  decizia CNCD, dr.Mihai Tîrnoveanu scrie câteva rânduri pe pagina sa personală.

În primul Dosar din iulie anul trecut, după 10 luni, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării ajunge la următoarea concluzie: fundația Szekler Monitor din Harghita nu a avut competența de a formula sesizarea împotriva mea (pentru discriminare, incitare la ură etc.) deoarece se constată că obiectul de activitate al fundației nu include apărarea drepturilor omului si nici interesul legitim în combaterea discriminării. Combaterea Discriminării ”s-a spălat pe mâini”.
Consider că decizia CNCD (,,Admiterea excepției lipsei calității procesuale active” a reclamantului meu) este una strict tehnică, Dosarul nejudecându-se pe fond, în opinia mea, din cel puțin trei motive.
1.Miile de români care au fost alături de această cauză, în diverse moduri, inclusiv fizic, la CNCD, în ziua citării mele, au CONTAT foarte mult. NU am fost singur în problema asta. Solidaritatea si-a spus cuvântul. Le MULȚUMESC tuturor pentru asta!
2. Acțiunile desfășurate de Calea Neamului (si pentru acestea am fost acuzat) nu au avut nimic incriminator, fiind susținute deasemenea de mii de români (din nou a contat UNIREA în jurul unui IDEAL). Textele de pe Facebook reclamate la CNCD, nu au avut nimic incriminator. Acestea au fost deasemenea, ca și acțiunile, apreciate de mii de români. Aceeasi Solidaritate a CONTAT! Vă MULȚUMESC tuturor pentru asta!
3. Apărarea scrisă pe care am depus-o la CNCD a fost fără cusur, fiind cam imposibil de combătut. Alături de mine în acest sens au fost Silvian Emanuel Man, președintele Ligii Studenților Iași, Marina Ioana Alexandru, Adrian Aciu și bineînțeles, Florin Palas. Le MULȚUMESC pentru acest lucru!
Prieteni dragi, Dumnezeu ne dă tot felul de încercări, si suferinta si prigoana, dar si dreptatea care se face pe Pământ. Toate câte se întâmplă sunt cu Voia Lui, iar nouă ne revine Înțelegerea lor, după putința Credinței. Eu atât știu, câtă vreme rămânem UNIȚI în ADEVĂR, vom fi în Duhul Lui Hristos Mântuitorul și al Neamului Românesc, indiferent de ne va fi bine sau rău.
Cu fruntea sus, convins de Adevărul din demersurile mele, ale noastre de fapt, am avut în inimă atat Dragostea voastră, cât si privirile celor care s-au îndoit, celor care au dat înapoi, atunci când am fost acuzat de ură, de incitare, de fascism, de intoleranță. Pentru sufletul meu, Dragostea a contat mai mult.
Pentru Neamul meu, nu tolerez antiromânismul si nu am nicio înțelegere față de trădare.
Pe Calea Neamului voi păși mai departe, atât cât va îngădui Dumnezeu, alături de camarazii mei, cu fapta și cuvântul în Adevăr, nu în amăgire, căci amăgirea va trece precum apa, atunci când pietrele rămân.
Nu vă lăsați înșelați de vremurile trecătoare, rămâneți în Timpul Lui Hristos, căci, cu Dumnezeu inainte vom merge ÎMPREUNĂ pentru Biruința Neamului Românesc!

Buletin de Carei

PS

Unul dintre zecile de comentarii postate de fundația mai sus amintită. Cu așa ceva se ocupă fundația din Harghita.

Lasati un comentariu