Și la Curtea de Apel Târgu- Mureș mi s-a dat dreptate! Limba română este limba oficială la Carei

• publicat la: 1 aprilie 2022
Și la Curtea de Apel Târgu- Mureș mi s-a dat dreptate! Limba română este limba oficială la Carei

Am câștigat și la Curtea de Apel Târgu-Mureș! Să sperăm că va  înțelege  și fundația Szekler Monitor din Harghita despre ce este vorba în pronunțarea publicată în limba română.

Astăzi, 1 aprilie 2022, s-a pronunțat sențința în procesul de la Curtea de Apel Târgu-Mureș în care SC Diverti Media SRL Carei, editor al Buletin de Carei, a fost acuzată de fundația Szekler Monitor din Harghita pentru instigare și acțiuni șovine deoarece am îndrăznit să cerem plăci tip anunț și în limba română pe poarta de intrare a cimitrului central din Carei. De ce  nu ar putea exista pe poarta cimitrului central anunțuri bilingve?

Prima reclamație a fundației Szekler Monitor împotriva Buletin de Carei a fost la CNCD dar CNCD a considerat că articolul reclamat se încadrează în limitele libertății de exprimare.

Trăiesc și români la Carei. Vrem plăci cu înscrisuri și în limba română

Buletin de Carei reclamat de o fundație din Harghita pentru că a cerut inscripții și în limba română pe poarta unui cimitir

Furios că nu a primit undă verde pentru a se evita anunțurile în limba română, Arus Zsolt a contestat decizia și ne-a acționat în instanță la Curtea de Apel Tg Mureș atât pe noi cât și CNCD pentru decizia dată.

Am depus la dosar imagini care atestă că în cimitirul central din Carei sunt înhumați și români și maghiari. Poarta cimitirului la care am făcut referință este poarta de intrare la mormintele eroilor români căzuți la Carei pentru eliberarea patriei, în octombrie 1944, de sub ocupația hortystă.

Tupeu și obrăznicie fără margini din partea celor care contestă existența  unor anunțuri în limba oficială a țării în care ne aflăm, pe poarta cimitirului central. Au depus  până și la dosarul cauzei de la Curtea de Apel Târgu-Mureș un document exclusiv în limba maghiară, fără traducere  în limba română, limba oficială a României.

Corespondența primarului din Carei cu o fundație din Harghita

În concluzie, în România, limba oficială este limba română.

,,N-am primit țara la vamă, suntem cu munții de-o samă,,. Fără traducere.

Daniela Ciută,

unic acționar al SC DIVERTI MEDIA SRL Carei

 

 

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu