Îl putem cita legal pe Mihai Eminescu! Fundația Szekler Monitor pierde procesul împotriva lui Mihai Târnoveanu

• publicat la: 28 octombrie 2020
Îl putem cita legal pe  Mihai Eminescu! Fundația Szekler Monitor pierde procesul împotriva lui Mihai Târnoveanu

Acțiunile de intimidare a românilor care luptă pentru păstrarea identității românești din zonele unde UDMR se află la conducerea localităților nu au sorți de izbândă! Toate acțiunile de intimidare nu fac  decât să ne întărească, să ne călească.

Așa s-a petrecut și în cazul președintelui Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu, acționat în instanță pentru că a citat din Mihai Eminescu, pentru că a manifestat împotriva  unui Cod Administrativ ce decădea din drepturile oficiale limba română, pentru că sprijină românii din județele Covasna – Harghita. În loc de acțiuni de binefacere și sudare a comunităților multietnice, de promovarea respectului reciproc și a bunei înțelegeri, unele fundații maghiare se ocupă  de acțiuni în instanță împotriva românilor cu care conviețuiesc  de fapt.

Fundația Szekler Monitor  a sesizat în primă instanță Consiliul Național contra discriminării și pentru că nu a fost mulțumită de decizia dată, l-a târât la Curtea de Apel Târgu-Mureș pe  Mihai Târnoveanu.

A deranjat poezia Doina de Mihai Eminescu, mesajele scrise cu ocazia comemorărilor din Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, acțiunile din Covasna prilejuite de diverse evenimente naționale și religioase, și alte inițiative patriotice.

Câtă ură poți avea împotriva românilor  pentru  a recurge  la instanță împotriva versurilor  lui Mihai Eminescu?!

Hărțuirile și  încercările  de intimidare a românilor de a se exprima liber cu privire la aspecte naționale, identitare și istorice se practică și la Carei nu doar în Ținutul Dacilor munteni.

Important este că Mihai Târnoveanu a ieșit mai călit din această luptă. Sentința Curții de Apel Mureș i-a fost favorabilă deci PUTEM recita versurile  poetului nostru național Mihai Eminescu fără frica de a ajunge să fim reclamați pe la diverse Tribunale.

,,Multi durară, după vremuri, peste Dunăre vrun pod,
De-au trecut cu spaima lumii si multime de norod;
împărati pe care lumea nu putea să-i mai încapă
Au venit si-n tara noastră de-au cerut pământ si apă –
Si nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
Cum veniră, se făcură toti o apă s-un pământ.
…………….
Eu? îmi apăr sărăcia si nevoile si neamul…
Si de-aceea tot ce miscă-n tara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară tie dusman este,
Dusmănit vei fi de toate, făr-a prinde chiar de veste
N”avem osti, dară iubirea de moșie e un zid!,,
.
Aviz amatorilor!
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu