Îl putem cita legal pe Mihai Eminescu! Fundația Szekler Monitor pierde procesul împotriva lui Mihai Târnoveanu

Acțiunile de intimidare a românilor care luptă pentru păstrarea identității românești din zonele unde UDMR se află la conducerea localităților nu au sorți de izbândă! Toate acțiunile de intimidare nu fac decât să ne întărească, să ne călească.
Așa s-a petrecut și în cazul președintelui Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu, acționat în instanță pentru că a citat din Mihai Eminescu, pentru că a manifestat împotriva unui Cod Administrativ ce decădea din drepturile oficiale limba română, pentru că sprijină românii din județele Covasna – Harghita. În loc de acțiuni de binefacere și sudare a comunităților multietnice, de promovarea respectului reciproc și a bunei înțelegeri, unele fundații maghiare se ocupă de acțiuni în instanță împotriva românilor cu care conviețuiesc de fapt.
Fundația Szekler Monitor a sesizat în primă instanță Consiliul Național contra discriminării și pentru că nu a fost mulțumită de decizia dată, l-a târât la Curtea de Apel Târgu-Mureș pe Mihai Târnoveanu.
A deranjat poezia Doina de Mihai Eminescu, mesajele scrise cu ocazia comemorărilor din Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, acțiunile din Covasna prilejuite de diverse evenimente naționale și religioase, și alte inițiative patriotice.
Câtă ură poți avea împotriva românilor pentru a recurge la instanță împotriva versurilor lui Mihai Eminescu?!
Hărțuirile și încercările de intimidare a românilor de a se exprima liber cu privire la aspecte naționale, identitare și istorice se practică și la Carei nu doar în Ținutul Dacilor munteni.
Important este că Mihai Târnoveanu a ieșit mai călit din această luptă. Sentința Curții de Apel Mureș i-a fost favorabilă deci PUTEM recita versurile poetului nostru național Mihai Eminescu fără frica de a ajunge să fim reclamați pe la diverse Tribunale.
De-au trecut cu spaima lumii si multime de norod;
împărati pe care lumea nu putea să-i mai încapă
Au venit si-n tara noastră de-au cerut pământ si apă –
Si nu voi ca să mă laud, nici că voi să te-nspăimânt,
Cum veniră, se făcură toti o apă s-un pământ.
…………….
Si de-aceea tot ce miscă-n tara asta, râul, ramul,
Mi-e prieten numai mie, iară tie dusman este,
N”avem osti, dară iubirea de moșie e un zid!,,