Se interzic poeziile lui Mihai Eminescu? Plângere penală pentru ,,Doina,,

• publicat la: 25 iulie 2020
Se interzic poeziile  lui Mihai Eminescu? Plângere penală pentru ,,Doina,,

Când credeam că le-am văzut pe toate în materie de antiromânism apare plângerea penală a lui Arus Zsolt împotriva lui Mihai Tîrnoveanu pentru că s-ar fi recitat poezia ,,Doina,,  în cadrul manifestării de la Palatul Cotroceni, manifestare organizată de Calea Neamului pe 1 martie, împotriva promulgării Codului Administrativ.

Să vezi și să nu crezi! Creațiile poetului  nostru național sunt contestate de abonatul la reclamații împotriva românilor, Arus  Zsolt. Acesta a mai pierdut un proces împotriva  lui Dan Tanasă dar este cunoscut cititorilor Buletin de Carei pentru îndemnurile sale zeloase la adresa careienilor de a nu participa la protestul împotriva Codului Administrativ introsus de guvernul Dăncilă.

,,Nu mă dezic de nimic, Doina a fost si va fi recitată la manifestările organizate de Calea Neamului! Este Libertatea de a fi Român!
Plângere penală la Poliție împotriva mea, pentru poezia ,,Doina”, de Mihai Eminescu, considerată ca fiind xenofobă si incitatoare la ură!
Arus Zsolt, unul dintre liderii Partidului Civic Maghiar si al Consiliului Național Secuiesc, presedinte al Fundației Szekler Monitor din Harghita, m-a reclamat la Poliția Brașov, pentru faptul că s-a recitat poezia Doina în cadrul manifestării de la Palatul Cotroceni, organizate de Calea Neamului pe 1 martie, împotriva promulgării Codului Administrativ, prin care limba maghiară devine a doua limbă oficială în stat.
Această plângere penală nu mă sperie deloc, o dezvălui nu pentru a mă lamenta, ci pentru că ea relevă modul de gândire al unor lideri ai comunității maghiare, care-l consideră pe Mihai Eminescu periculos, numai bun de interzis sau de cenzurat.

Nimic nou sub soare, dacă ne aducem aminte că ,,Românul Absolut”, așa cum bine îl numea Petre Țuțea, a fost urmărit si prigonit de autoritățile Imperiului Austro-Ungar pentru Idealul lui Național care includea si reunirea tuturor provinciilor istorice românești în ,,Dacia Mare”. Societatea ,,Carpații” a fost înființată de Mihai Eminescu, tocmai cu acest obiectiv.

Așadar, Eminescu rămâne si în prezent inamicul celor care nu se pot curăța de ruinele imperiilor, veșnic periculos pentru iredentismul maghiar, fiind creator de Doctrină si Luptă identitară românească.

De aceea, Mihai Eminescu va fi Prezent în tot si în toate, în modul nostru de gândire si acțiune. Nicio secundă si nicicând nu ne vom dezice nici măcar de un cuvânt din ce a scris el.
Cât despre respectiva reclamație, repet, nu-mi este deloc teamă că aș păți ceva, ar fi absurd să nu se claseze, deși prima plângere la Poliție din octombrie anul trecut, formulată de acelasi personaj, așteaptă si acum o soluționare.

Nu înteleg de ce este așa de complicat, să declari ca nefondate acuzațiile absurde care mi se aduc, de xenofobie, discriminare, etc. având în vedere că acțiunile si textele mele nu condamnă etnia maghiară, ci politica unor lideri si a unor formațiuni maghiare care se poziționează împotriva Constituției si implicit a Statului Național Român. Dacă cineva are impresia că îngrosarea ”dosarului”, inclusiv prin petițiile de la CNCD (două încă sunt pe rol), mă face să dau înapoi, se înșală. Merg mai departe, cu aceeasi hotărâre, împreună cu mulți alți români, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
Mihai Eminescu și Avram Iancu sunt Efigiile noastre!,,  scrie Mihai Tîrnoveanu pe pagina sa.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu