Primăria Carei confirmă cele semnalate de Buletin de Carei. Laborator fără acreditare la Spitalul Municipal Carei

• publicat la: 7 mai 2020
Primăria Carei confirmă cele semnalate de Buletin de Carei. Laborator fără acreditare la Spitalul Municipal Carei

Se dovedește încă o dată că toate informațiile oferite de către Buletin de Carei au suport  în realitate. La data de 26 aprilie am informat despre faptul că Laboratorul de analize  din cadrul Spitalului Municipal Carei  NU este acreditat.

Spitalul Municipal Carei  se află în administrarea Primăriei şi Consiliului Local Carei începând din 2011 dar nimeni din conducere nu a considerat de cuviință să investească în acreditarea laboratorului de analize de 9 ani încoace.

Așa că acum, în plină pandemie de coronavirus, ne vedem în situația de a depinde de Spitalul Județean Satu Mare pentru testarea populației pentru COVID-19, spital suport covid fiind.  Cei care dețin fonduri suficiente pot apela la laboratoarele private de analize.

Pe pagina Primăriei Carei apare  un anunț privind o întâlnire a primarului cu doi dintre cei mai bine situați oameni de afaceri careieni, Adrian Lăța și Norbert Varga, reprezentanții firmelor Agrotex și Alconor Company. Potrivit anunțului Primăriei Carei, aceștia ar fi cumpărat linia de testare COVID-19. La întâlnire au mai participat  prefectul Radu Bud și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

,,În urma discuțiilor, s-a ajuns de comun acord la concluzia că testarea populației pentru COVID-19 se poate face numai în laboratorul Spitalului Județean Satu Mare, întrucât acesta este acreditat și primește finanțare în cadrul programului național de testare, dispunând de personal calificat, care la rândul său este acreditat pentru aceste activități.
Dreptul de proprietate asupra liniei de testare aparține unei fundații private și municipalității careiene, acestea urmând să încheie un protocol de colaborare cu Spitalul Județean Satu Mare.
Am primit garanții de la conducerea Consiliului Județean Satu Mare că, în cadrul acestui parteneriat, va fi pregătit personal al Spitalului Municipal Carei, care va putea să utilizeze această linie de testare și după terminarea pandemiei. Dar și până atunci careienii vor fi prioritari la testarea COVID-19”, a declarat primarul Eugen Kovacs. La anunț nu a fost atașată nicio imagine de la întâlnire.

Nici de această dată primarul nu suflă un cuvând despre fondurile de peste 300 mii euro alocate din bugetul local pentru aparatul de testare Covid 19 și nici despre finanțarea de peste 1,3 milioane de lei din partea Ministerului Sănătății.

Proiectul adoptat de CL Carei.

covid spital proiect

Buletin de Carei

.

https://www.buletindecarei.ro/2020/04/laboratorul-de-analize-din-spitalul-carei-nu-este-acreditat.html

Lasati un comentariu