Cheile Bicazului aparţin judeţului Neamţ. DEFINITIV

• publicat la: 10 octombrie 2023
Cheile Bicazului aparţin judeţului Neamţ. DEFINITIV

Curtea de Apel Târgu Mureş s-a pronunţat, luni, în procesul în care, practic, s-a stabilit graniţa dintre judeţele Harghita şi Neamţ. Mai exact, cărei unităţi administrativ-teritoriale îi aparţine zona Cheile Bicazului, notează informatiahr.ro.

„Hotarul Cheilor Bicazului – Decizie definitivă! Curtea de Apel Târgu Mureş a dat verdictul! Hotarul administrativ dintre judeţele Harghita şi Neamţ a fost stabilit odată pentru totdeauna. Aflat în centrul unor dezbateri aprinse şi al unor demersuri judiciare repetate, stabilirea traseului hotarului administrativ pe segmentul Gheorgheni – Tulgheş – Bicaz a fost reconfirmată! În pofida faptului că Curtea de Apel Ploieşti a decis anterior pe această temă, UAT Harghita a încercat din nou. Însă, decizia de ieri a Curţii de Apel Târgu Mureş nu lasă loc de interpretare. Cheile Bicazului, cu frumuseţea lor incontestabilă, aparţin judeţului Neamţ!”, a scris pe pagina sa de socializare prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă.

Așteptăm și o decizie a instanței în privința construcțiilor din cimitirul eroilor din Valea Uzului unde cei din Sânmartin au ridicat construcții ilegale adică fără avize.

Doar crucile românilor trebuie demolate în România? În cimitirul valea Uzului nu au autorizație nici crucile și monumentele maghiarilor

Unde este Obeliscul ridicat de Ministerul Apărării Naționale în 1985 la Valea Uzului?

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu