Ziua Tratatului de la Trianon a adus la Carei frați români din toată țara

• publicat la: 11 iunie 2020
Ziua Tratatului de la Trianon a adus la Carei frați români din toată țara

Ziua de 4 iunie a fost declarată Ziua Tratatului de la Trianon. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților  cu 235 de voturi pentru, în luna octombrie a anului trecut fiind adoptat  și de Senat.

Deși  Legea Trianon a fost inițiată în Parlamentul României de către senatorii  PSD Titus Corlățean și Șerban Nicolae, pe plan local aniversarea Centenarului Tratatului de la Trianon a fost boicotată de către politicieni.

Conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei a boicotat  manifestările de Ziua Trianonului deși pe plan local este în alianță cu PSD dacă e să ne luăm după intervențiile lui Eugen Kovacs de la emisiunile locale de televiziune sau din presa aservită….,, singura șansă a maghiarilor din întreg județul Satu Mare este PSD,,

În județul Satu-Mare doar la Carei a fost marcat Centenarul Tratatului de la Trianon alături de români veniți din țară, de la Iași, de la Timișoara, de la Cluj Napoca, de la Baia Mare, Beiuș, Oradea sau Satu-Mare.

Mulțumim Glasul.info pentru prezență dar mai ales pentru frumoasa hartă realizată în cinstea Centenarului Trianon.

Ziua Tratatului de la Trianon a fost marcată și la Sf. Gheorghe de către asociația Calea Neamului condusă de Mihai Tîrnoveanu dar și la Buzău, Lugoj, Vaslui și Cluj Napoca.

Țara mea-i un colț de rai
Un buchet de flori de mai
Și Ardealul și Banatul
Dobrogea și tot Regatul
Basarabia iubită
Сu românii înfrățită
Un buchet de flori de mai
.
Stă de pază-n codrii deși
Ștefan cu ai lui răzeși
Iancu craiul moților
Ești stăpânul munților
Pentru noi încă trăiești
.
Port opinca în picior
Și căciula dacilor
Limba pe care-o vorbim
De la daci o moștenim
Limba scumpul nostru odor
.
Munții sunt a noastră avere
A românilor putere
Pajiști, ape și câmpii
A românilor moșii
Asta-i marea noastr-avere
.
Noi aicea ne-am născut
Țara noastră-i pământ sfânt
Am primit din cer un dar
Un loc sfânt, un sfânt hotar
Să-l iubim pân’ la mormânt
.

.

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/sfintirea-steagurilor-si-ansamblului-reabilitat-al-eroului-national-avram-iancu-de-la-carei-marcarea-centenarului-tratatului-trianon.html

comentarii

de Glasul.info la 11 iunie 2020 - 23:27

Uitându-mă în urmă la cum s-a desfășurat acel eveniment la Carei, pot spune că mi-ar fi părut rău dacă nu aș fi fost prezent. O singură dată se împlinesc 100 de ani de la Trianon… Iar pentru urmașii noștri le doresc ca acest eveniment să se repete până la sfârșitul veacurilor.

Lasati un comentariu