Vor marca autoritățile Ziua Tratatului de la Trianon în județul Satu Mare?

• publicat la: 3 iunie 2021
Vor marca autoritățile Ziua Tratatului de la Trianon în județul Satu Mare?
.
În urmă inițiativei legislative a senatorilor Serban Nicolae și Titus Corlățean , proiectul de lege privind Ziua Tratatului de la Trianon a fost votat în Parlament. Inițial, președintele Iohannis a refuzat să își dea girul dar ulterior, a fost nevoit să promulge „Legea Trianon” după ce Parlamentul i-a respins cererea de reexaminare iar CCR a decis că este constituțională.
Această lege prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei Tratatului de la Trianon care consfințește Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.
Așteptăm cu interes să vedem cum va fi sărbătorită Ziua Tratatului de la Trianon de autoritățile careiene sau județene sau de către partide, mai ales de către cel ai cărui senatori au inițiat proiectul de lege.
.
Centenarul Trianon a fost marcat în cursul anului trecut la Carei așa cum se cuvine. În acest an se organizează ample  manifestări la Sfântu-Gheorghe dar nu de către autorități ci de asociații românești.
https://www.buletindecarei.ro/2021/06/marsul-pentru-trianon.html
.
Buletin de Carei
.
https://www.buletindecarei.ro/2020/06/ziua-tratatului-de-la-trianon-a-adus-la-carei-frati-romani-din-toata-tara.html

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu