,,Lasă că nu trebuie să înveți ca să iei bacul,, spune un elev din Carei

• publicat la: 11 august 2020
,,Lasă că nu trebuie să înveți ca să iei bacul,, spune un elev din Carei

În formarea unui om, cel mai important rol îl are educația. Educația este cea care ne deosebeşte. Orice om primeşte două tipuri  de educație: una pe care şi-o oferă el însușişi una mai însemnată, aceea pe care o primeşte de la alții.

Imediat după familie, şcoala este cea care se ocupă cel mai mult de educația unui individ.

Şcoala în sine nu înseamnă doar o clădire, ci înseamnă un loc în care venim zi de zi pentru a ne pregăti pentru viitor. Între pereții acestei clădiri se află ziua de mâine. Menirea acestei şcoli nu este de a ne furniza informații pe care o dată cu trecerea timpului să le uităm, ci de a deştepta în noi dorința de a învăța mereu lucruri noi, pentru tot restul vieții. Un om educat va fi mereu un om liber.

Dascălul are un rol foarte important în educația copilului. De cele mai multe ori elevii îndrăgesc sau nu  o materie în funcție de profesor. El este cel care inspiră, stârneşte curiozitate, povățuieşte, blamează sau pedepseşte. Profesorul are acea putere de a inspira şi influența copiii prin intermediul personalității sale. El trebuie să devină un ghid pentru elevi, să îi conducă spre a-şi dori să cunoască tot mai multe, să învețe din propriile greşelişi astfel să devină cât mai interesați de materia respectivă.

Cine greșește atunci când un elev care va începe în septembrie 2020 clasa a XII-a afirmă că ,,lasă că nu trebuie să înveți ca sa iei bacul,,?

Afirmația a apărut pe unul din grupurile locale de socializare la  un material care semnala neregulile din administrația locală.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu