Se ia în considerare funcționarea Spitalului Municipal Carei exclusiv ca spital COVID

• publicat la: 17 august 2020
Se ia în considerare funcționarea Spitalului Municipal Carei exclusiv ca spital COVID

Revenim la circul din martie- iunie, perioadă în care cetățenii cu probleme medicale trebuiau să ia drumul Sătmarului …în cazul fericit în care ajungeau până acolo? Se ia în discuție închiderea  Spitalului  Carei pentru comunitatea careiană. După ce Primăria Carei a donat aparatul de testare Covid 19 cumpărat din banii careienilor la Spitalul Județean Satu Mare. Așa pățim dacă nu avem un primar cum are orașul Negrești Oaș care să lupte pentru confortul comunității. La Carei a fost desființată secția de contagioase în 2004 doar pentru că exista  o divergență dintre directorul de atunci și șefa secției. Dacă există Spital de boli infecțioase în municipiul Satu-Mare de ce trebuie perturbată activitatea spitalelor care deservesc zone  întregi nu doar o localitate? De ce anume nu au fost făcute internări la spitalul de boli infecțioase din Satu-Mare?

Ca de obicei, Primăria Carei nu a făcut încă niciun anunț  despre discuțiile purtate pentru revenirea unității medicale din Carei la condiția de spital suport Covid deși plătim o redacție întreagă de scribi care sunt la dispoziția primarului.

În cadrul ședinței săptămânale cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Radu Bud a analizat dinamica îmbolnăvirilor cu Covid 19  care în ultimele săptămâni se află pe un trend crescător la nivelul județului Satu Mare.

În ultimele trei zile, aproape 30 de sătmăreni au fost confirmați cu COVID-19. În prezent, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare desfășoară anchete epidemiologice pentru a stabili contacții persoanelor pozitivate.

În unitățile spitalicești de pe raza județului se află internate 64 de persoane, alte 13 persoane confirmate pozitiv se află în izolare la domiciliile lor, acestea din urmă fiind monitorizate de către specialiștii DSP, iar echipajele de polițiști și jandarmi efectuează verificarea respectării condițiilor impuse.

Urmare a creșterii numărului de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost reactivată secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Carei și, în funcție de evoluția cazurilor de la nivelul județului nostru, se ia în considerare funcționarea Spitalului Municipal Carei exclusiv ca spital COVID.

În contextul creșterii numărului de cazuri zilnice confirmate de COVID-19 la nivelul județului nostru și având în vedere evenimentele familiale, dar și culturale numeroase din această perioadă, prefectul Radu Bud reamintește organizatorilor și participanților, dar și tuturor cetățenilor să respecte cadrul general și măsurile specifice de protecție și distanțare pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, Grupul de coordonare a acțiunilor de control va continua și intensifica acțiunile în zonele aglomerate și cu risc.

comentarii

de Careian la 17 august 2020 - 15:27

Spitalul din Carei e egal cu 0.Nu se primesc nasteri numai intre 8-13,dar personalul primeste salar pe norma intreaga. Nu este pediatrie . Nu este radiolog. Nu este ortoped. Nu este urolog. Dar este un managment superb

de Careian la 17 august 2020 - 15:29

De cand e d-na Rat managera, si e ajutata de casiera Lia Deliu, prieten de familie cu primarul, a ajuns SMC in ultimul hal.

de Farcau Doina la 17 august 2020 - 16:12

De toate am avut parte!Asta ne mai lipsea!

Lasati un comentariu