Sesizare împotriva celor care au încercat să dea jos drapelul național la Carei

• publicat la: 14 septembrie 2020
Sesizare  împotriva celor care au încercat să dea jos drapelul național la Carei

Redacția Buletin de Carei a depus astăzi sesizare la Poliție împotriva celor care au încercat să dea jos drapelul românesc  de pe catargul de lângă bustul lui Avram Iancu.

Drapelul național a fost ridicat pe acel catarg la data de 4 iunie 2020 după ce a fost sfințit de către 4 preoți, atunci când s-a sfințit și ansamblul monumental Avram Iancu la finalizarea lucrarilor de reabilitare. Atât drapelul național ridicat pe catarg cât  și sistemul de prindere a lui pe catarg sunt de cea mai înaltă calitate fapt ce nu permite niciodată înfășurarea lui în jurul catargului. Drapelul național ridicat flutură mereu liber de o parte și de alta a bustului Eroului Național Avram Iancu.

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, în jurul orei 21,25, doi tineri au umblat  la dispozitivul montat pe catarg pentru ridicarea steagului național. Potrivit imaginilor, au reușit să îl și coboare cu 1 m, moment  în care au fost  abordați de careieni cu spirit civic așa că au plecat imediat de acolo.

De frica repercusiunilor, au înlocuit ulterior brida de prindere, pe furiș, doar că aceea nu coincidea cu brida de la celălalt catarg care a fost  montat concomitent cu cel vizat de tineri.

Poate de această dată imaginile de pe camere de supraveghere vor contribui la identificarea lor. Știm că Poliția Locală se află în subordinea Primăriei Carei și mai știm că Primăria Carei a înlăturat placa oficială cu însemnele naționale de pe clădirea Primăriei.

Dar municipiul Carei se află în România și dacă statul român  asigură salariile demnitarilor români din Primăria Carei măcar  un minim respect să acorde aceștia simbolurilor naționale.

Unul dintre tinerii care apare  în imagini a recunoscut deja că a umblat la dispozitiv, pe pagina Buletin de Carei.  Acuzațiile sale la adresa administratorului Daniela Ciută vor  trebui dovedite  cu probe în fața instanței chiar dacă este minor. Pentru corecta informare a minorului și a părinților acestuia, compunerile apărute pe blogul consilierului primarului nu reprezintă probe pentru instanță dacă nu sunt argumentate cu documente oficiale.

Învățați copiii să își iubească țara și drapelul țării în care s-au născut! Toți cetățenii români, indiferent de naționalitate, suntem fiii acestei patrii! Toți, fără deosebire! Și atunci, de ce să nu ne iubim familia mare din care facem parte?

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/sfintirea-steagurilor-si-ansamblului-reabilitat-al-eroului-national-avram-iancu-de-la-carei-marcarea-centenarului-tratatului-trianon.html

comentarii

de Fischer Angelica la 14 septembrie 2020 - 17:10

Steagul unei tari trebuie sa fie sfant si respectat, cinstit si aparat de toti cetatenii tarii, egal din ce etnie sau „foaita” faci parte. Cei sau cele care au infaptuit acest act de vandalism sa fie aspru pedepsiti. Drapelul Tricolor reprezinta o tara, o natiune, a triumpfat in lupte, pe cladiri, pe monumente, pe catedrale si biserici ale neamului, a fost sfintit de preoti si vii tu un nimeni si iti bati joc de Drapelul National ?

Lasati un comentariu