Parchetul Carei confirmă. Drapelul de pe catargul de lângă bustul lui Avram Iancu a fost coborât cu 1m

• publicat la: 4 ianuarie 2021
Parchetul Carei confirmă. Drapelul de pe catargul de lângă bustul lui Avram Iancu a fost coborât cu 1m

Sâmbătă, 12 septembrie 2020, la Ansamblul Monumental Avram Iancu, în jurul orei 21,25, doi tineri au umblat  la dispozitivul montat pe catarg pentru ridicarea steagului național. Potrivit imaginilor, au reușit să îl și coboare cu 1 m, moment  în care au fost  abordați de careieni cu spirit civic așa că au renunțat și au plecat imediat de acolo. Din moment ce au fost opriți de careienii cu spirit civic e normal că drapelul național nu a apucat să fie  nici deteriorat nici dat jos de tot.

Pentru ca astfel de acțiuni să nu mai aibă loc, pentru protejarea drapelului național, redacția Buletin de Carei a depus  o sesizare  la Poliția Municipală Carei la data de 14 septembrie 2020. Sesizarea nu s-a referit la distrugerea efectivă a drapelului național pentru că s-a intervenit la timp și nu a fost coborât de tot.

Atât tinerii în cauză cât  și unii dintre părinți sau susținători ai acestora au declanșat  o adevărată campanie pe Facebook împotriva Buletin de Carei și administratorului Daniela Ciută amenințându-ne cu tot felul de avocați care ne vor acționa în instanță. Am primit  până și sms-uri de amenințare pe care le-am depus de asemenea la Poliția  Municipală. Le-a ținut isonul și veșnicul păcălici din Primăria Carei, Szasz Lorand, cel care intoxică opinia publică cu știri fabricate pe care nu le poate dovedi, vezi cazul Troița românească din Satu Mare, polițista falsă, etc.

Astăzi, am primit  o adresă oficială din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei prin care se confirmă cele sesizate de redacția Buletin de Carei și anume coborârea  drapelul național de pe catargul de pe domeniul public din spatele bustului lui Avram Iancu cu 1 m , moment  în care au fost abordați de careienii cu spirit civic.

E adevărat că agenții de poliție au încadrat fapta la distrugere și în acest caz e normal că nu există distrugere din moment ce tinerii au fost surprinși  în timp util și nu au ajuns nici măcar să pună mâna pe steagul ridicat la 9 m dar din probele administrate reiese că au umblat la dispozitivul de la catarg și au reușit să coboare steagul cu 1 m. Totul este scris negru pe alb în adresa remisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei. Cazul a fost clasat  după ce a fost încadrat la ,,distrugere,, fapta care evident că nu se confirmă.

Rămâne însă recunoașterea faptului semnalat de Buletin de Carei în urma intervenției careienilor cu spirit civic.

Se confirmă încă o dată că Buletin de Carei oferă doar informații bine documentate. Știm că deranjează grija față de simbolurile naționale la Carei, față de discriminările la care sunt supuși românii dar nu abdicăm. Continuăm. Considerație și respect pentru careienii care au intervenit pentru protejarea drapelului național de la ansamblul monumental Avram Iancu din Carei.

Învățați copiii să își iubească țara și drapelul țării în care s-au născut! Toți cetățenii români, indiferent de naționalitate, suntem fiii acestei patrii! Toți, fără deosebire! Și atunci, de ce să nu ne iubim familia mare din care facem parte?

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/sesizare-impotriva-celor-care-au-incercat-sa-dea-jos-drapelul-national-la-carei.html

P.S.

Pentru accidentul mortal de muncă din data de 6  noiembrie 2020 încă nu s-a sesizat nimeni.

 

 

Lasati un comentariu