RO-ALERT la Carei. Scenariul roșu a intrat în vigoare

• publicat la: 9 noiembrie 2020
RO-ALERT la Carei. Scenariul roșu a intrat în vigoare

RO-ALERT a sunat astăzi la Carei. Sistemul RO-ALERT a difuzat prin SMS mesaje  pentru avertizarea și alarmarea populației privind necesitatea respectării măsurilor de protecție împotriva co(no)ronavirusului. Citiți mesajul. Cică de astăzi suntem în Stare de Alertă deși toate restricțiile impuse anterior au fost în baza unei Stări de Alertă. Care din ele a fost sau este cea reală, ca perioadă?

Grupul Județean de Comunicare Strategică Satu Mare a anunțat luni, 9 noiembrie, intrarea în scenariul roșu a municipiului  Carei precum  și a altor cinci localități. În județul Satu Mare, rata infectărilor cu coronavirus a ajuns la 3,03.

În scenariul roșu se află acum municipiile Satu Mare și Carei, orașul Tășnad, precum și  localitățile Apa, Cehal, Lazuri, Valea Vinului, Vetiș, Cămin, Căuaș, Berveni, Ciumești, Porumbești, Săcășeni, Culciu, Petrești, Orașu Nou și Păulești.

Sistemul RO-ALERT este implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale, ca urmare a Ordonanței de urgență nr. 72 din 5 octombrie 2017.

 

Lasati un comentariu