Atac la adresa învățământului în limba română la Carei!

• publicat la: 28 ianuarie 2021
Atac la adresa învățământului în limba română la Carei!

Coincidență sau nu dar după numirea fostului inspector școlar Kallos Zoltan ca subsecretar de stat în Ministerul Educației în municipiul Carei se reduc clasele de profesională cu predare în limba română!

Inspectoratul Școlar Satu Mare  a comunicat Liceului Tehnologic Iuliu Maniu din Carei că aprobă doar o clasă de liceu și clase de profesională predominant cu predare în limba maghiară! În aceste condiții cadrele didactice s-au deplasat la Satu Mare pentru a protesta. Conducerea liceului a ieșit de la discuțiile de la Inspectoratul Școlar Satu Mare  în jurul orei 18 dar fără date concrete. Vă dați seama câți profesori români vor ajunge  pe drumuri.

În Carei mai funcționează un liceu tehnologic ,,Simion Bărnuțiu,, unde este director  Gindele Emeric, consilier județean UDMR. De la acel liceu nu s-a redus nicio clasă. Potrivit unor surse care doresc momentan să își păstreze anonimatul, se dorește  comasarea Liceului Iuliu Maniu cu cel unde este director consilierul UDMR. La acel liceu sunt și acum unele clase de meserii care nu au predare în limba română adică unele specializări le sunt interzise elevilor români.

Buletin de Carei a atras atenția constant despre intenția de slăbire a învățământului cu predare în limba română la Carei și ca urmare am avut mereu parte de atacuri din partea aserviților conducerii exclusiv UDMR a mun.Carei.

 

Lasati un comentariu