Efectele cooptării UDMR la guvernare: comasare de licee românești și reducerea claselor cu predare în limba română la Carei

• publicat la: 29 ianuarie 2021
Efectele cooptării UDMR la guvernare: comasare de licee românești și reducerea claselor cu predare  în limba română la Carei

Încep să se vadă efectele cooptării UDMR la guvernare! Se reduc clasele cu predare în limba română la Carei iar la Satu Mare se comasează doar liceele românești.

La Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei rămâne cum a afirmat ieri la negocieri inspectorul Kallos Zoltan numit de UDMR subsecretar de stat la Ministerul Educației: 1 clasă de liceu cu dublă specializare, predare în limba română, 1 clasă de profesională în limba română și 2 clase de profesională cu predare în limba maghiară.

Cadrele didactice de la liceul careian au protestat ieri la Inspectoratul Școlar pentru modificările de la Planul de Școlarizare dar fără succes. Noua alianță de la guvernare nu vrea la Carei menținerea tuturor claselor cu predare în limba română.

https://www.buletindecarei.ro/2021/01/atac-la-adresa-invatamantului-in-limba-romana-la-carei.html

Niciun partid sătmărean nu a luat atitudine pentru  protejarea învățământului în limba română în județ. Clasele de învățământ primar  și grupe de grădiniță pentru copiii românilor au fost desființate  în mediul rural în ultimii ani pe  motiv că nu e întrunit un anumit  număr de elevi pentru formarea unei clase, cerință ignorată total când vine vorba de minorități din România. În singurul sat românesc  ce aparține de mun.Carei cu conducere exclusiv UDMR a FOST DEMOLATĂ clădirea școlii( foto).

Copiii românilor  au ajuns să nu mai aibă drepturi egale cu ale minorităților din România! La Carei există specializări ale claselor de meserii refuzate românilor!

O altă veste mizerabilă vine de la Tășnad unde de la singurul liceu au fost desființate toate clasele liceale și au fost păstrate doar cele de profesională! Orașul Tășnad este înconjurat de  o salbă de sate românești cu locuitori ce nu își permit să trimită la studiu în alte orașe copiii lor.

Cât mai permitem bătaia de joc la adresa românilor …în România?

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu