UDMR propune ca prefect la Covasna un primar obligat de instanțe să respecte legile din România

• publicat la: 11 februarie 2021
UDMR propune ca prefect la Covasna un primar obligat de instanțe să respecte legile din România

Primarul comunei Ozun, dr Ráduly István,  a fost nominalizat, de forul statutar al ONG ului UDMR, pentru ocuparea funcției de prefect al județului Covasna, anunță Mesagerul de Covasna.

Informația a fost făcută publică de liderul UDMR Sf. Gheorghe, primarul  Antal Arpad, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi. „Nominalizarea  a fost făcută oficial  ieri  seara (miercuri-n. red). Forul  statutar al  UDMR din județul Covasna a luat această decizie și am  transmis  d-lui vicepremier CV-ul domnului primar,  și de aici încolo urmează să fie numit în  zilele sau săptămânile următoare. Am  înțeles că cei de la USR îl nominalizează pe dl Dulányi-Balogh Szilárd, iar cei de la PNL pe dl Cosmin Boricean. Va fi o echipă tânără,  energică, și sper că vom   lucra foarte bine împreună, cu toți trei. Eu vreau să lucrez bine cu Instituția,  nu cu prefectul sau cu un subprefect.”- a declarat Antal Arpad.

Deși în Ozun mai locuiesc încă români, a căror pondere se ridică la 11,6% din totalul populației, în Primăria Ozun nu este angajat niciun român, după cum reiese de pe pagina oficială a instituției.

Mai mult, ziarul local editat de Primăria Ozun din fonduri publice și promovat pe pagina instituției era  redactat exclusiv în limba maghiară până în 2019 când a luat atitudine actualul deputat Dan Tanasă. A fost o discriminare pe criterii etnice a românilor din localitate.

Primarul UDMR propus ca Prefect de Covasna  a refuzat să pună aplicare sentința Tribunalul București din 17 iulie 2020, când Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, l-a acționat în judecată. Toate plăcuțele cu denumiri de străzi din comuna Ozun sunt inscripționate nelegal, cu încălcarea limbii oficiale de stat. Astfel, plăcuțele sunt inscripționate pe același nivel în limba oficială de stat și în limba minorității, limba maghiară, ceea ce constituie o încălcare a limbii oficiale de stat.

Acum, primarul UDMR din Ozun, Raduly Istvan, este obligat să respecte limba oficială de stat și să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza comunei Ozun  pentru că a fost respins recursul său de către Curtea de Apel București.

„Respinge recursul, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată azi 03.02.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei”.

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu