Acordul Ponta – Kelemen dă roade: România NU mai e suverană în Covasna!

• publicat la: 22 aprilie 2014
Acordul Ponta – Kelemen dă roade: România NU mai e suverană în Covasna!

În Covasna și Harghita, Guvernul Victor Ponta a cedat suveranitatea națională a României în favoarea extremiștilor maghiari care luptă pentru autonomia teritorială pe criterii etnice a maghiarilor din așa-zisul ținut secuiesc.

Drapelul României lipsește de pe sediul Primăriei Brețcu din județul Covasna, condusă de Dimény Zoltán (UDMR). În schimb, steagul secuiesc stă arborat pe frontispiciul instituției publice a administrației publice locale. Deși sediul Primăriei Brețcu se află chiar pe DN 11 (E574), un drum național foarte tranzitat, absolut nimeni nu a remarcat această ilegalitate.

Situația de la Primăria Brețcu încalcă flagrant prevederile H.G. nr. 1157/2001, în cauză prefectul județului Covasna, Marius Popica, fiind obligat să-l amendeze pe primarul Dimény Zoltán conform prevederilor art. 24 lit. b din H.G. nr. 1157/2001. Sunt sigur însă că nu o va face! Asta pentru că în Covasna și Harghita aplicarea legii se negociază politic cu UDMR.

Prin faptul că nu arborează drapelul României pe sediul Primăriei Brețcu, primarul Dimény Zoltán refuză să recunoască autoritatea statului român în comuna Brețcu. Prin faptul că nu-l va sancționa în niciun fel, Guvernul  Ponta îi dă dreptate.

Cazul de la Brețcu nu este singular. Atât UDMR, formațiunea politică aflată la guvernare în acest moment alături de PSD, cât și celelalte formațiuni politice maghiare, PCM și PPMT, duc o luptă agresivă de epurare etnică a românilor din zonă și de alungare a autorității statului român din județele Covasna și Harghita. //dantanasa.ro

Lasati un comentariu