Lumea Justiției ajunge și la Carei

• publicat la: 12 aprilie 2021
Lumea Justiției ajunge și la Carei

Lumea Justiției, luju.ro, prezintă detaliat cazul dosarului în care  o amenințare cu moartea  nu este considerată amenințare. Dacă în cazul amenințărilor la adresa Maia Morgenstern și Raed Arafat autorii se identifică de pe  o zi pe alta nu la fel se întâmplă la Carei. Cu alte cuvinte o familie din Carei este considerată de rang inferior ca drepturi ale  unui cetățean al României.

Cazul clasării dosarului amenințării cu moartea a unei familii de români din Carei și semnalat de Buletin de Carei a ajuns să fie citit în toată țara. Ceea ce se petrece la Carei a depășit cu mult  limitele legalului dar și al penibilului.

Cei care  se manifestă ca români și iau atitudine  împotriva unei administrații locale conduse exclusiv de UDMR sunt supuși terorii mediatice, linșajului mediatic și nu în ultimul rând acționați în instanță pe motive construite artificial. Mai mult, atunci când intervin amenințări extreme, cei care ar trebui să vegheze la menținerea siguranței cetățenilor sunt cei care tratează cu superficialitate cazurile și se spală pe mâini preferând clasarea cazurilor.

La data de 12 februarie 2020, a apărut  o pagină de Facebook numită ,, Morte Sotilor Ciuta,, după ce ani la rând aceștia au fost linșați mediatic, fără dovezi concrete care să dovedească acuzele, de blogul consilierului personal al primarului Kovacs, Opinie de Carei. Cu alte cuvinte, s-a declanșat o vânătoare adevărată împotriva unei familii care nu depinde de banul public, care face angajări pe plan local la societatea de producție deținută de 30 de ani și care semnalează ilegalitățile din administrația locală, câștigând chiar  procese. S-a creat astfel o atmosferă ostilă acestei familii de angajatori doar pentru cosmetizarea imaginii administrației locale.

La data de 13 februarie 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei a fost depusă o plângere însoțită de documente doveditoare.

De nu mai puțin de 10 LUNI de zile a avut nevoie Parchetul  ca să dea un răspuns  la respectiva plângere, un răspuns care era de fapt o clasare deoarece  „fapta nu este prevăzută de legea penală” si „nu există probe ca o persoana a săvârsit infractiunea”.

Deci în viziunea procurorului Meszar nu doar persoanele realizează pagini de Facebook. Mai rămâne varianta roboților dar  și aceia sunt programați tot de oameni!

Chiar dacă locuim la Carei, pe granița de Nord-Vest a României, tot avem cunoștință despre faptul că se poate depista oricând cine a creat  o pagina de Facebook. Așa că ori nu s-a dorit să se afle cine este autorul ori s-a aflat și ….se vrea punerea batistei pe țambal.

Mulțumim luju.ro pentru prezentarea cazului de la Carei unde amenințarea cu moartea a unei familii nu este considerată amenințare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei.

https://www.luju.ro/e-natural-sa-ameninti-ziaristi-cu-moartea-procurorul-alexandru-voicu-meszar-de-la-pj-carei-a-clasat-cu-o-motivare-uluitoare-dosarul-in-care-jurnalista-daniela-ciuta-a-reclamat-ca-a-primit-amenintari-cu-moartea-in-urma-dezvaluirilor-facute-in-buletin-de-carei

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu