Poliţiştii de frontieră vor fi la datorie, zilnic, în perioada Rusaliilor

• publicat la: 18 iunie 2021
Poliţiştii de frontieră vor fi la datorie, zilnic, în perioada Rusaliilor

 

Având în vedere că în acest sfârşit de săptămână se celebrează Rusaliile, la nivelul ITPF Sighetu Marmației au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră,  poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației desfăşoară zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Din experienţa anilor anteriori, este preconizată o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei, sens in care, în funcţie de dinamica traficului, au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea arterelor de control pana la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecarui punct de trecere, respectiv suplimentarea personalului.

Reamintim, că în această perioadă, pe sensul de intrare în țară, la realizarea controlului de frontieră efectuat de lucrătorii nostri, care vizează in principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuarii triajului epidemiologic si dispunerii măsurilor specifice.

Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii ITPF Sighetu Marmației menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Recomandări

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă  să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate. 

Menţionăm că, la graniţa cu Ungaria sunt operaționale 2 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel:

  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni

De asemenea, persoanele care doresc sa tranziteze frontiera română pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, în care sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare la controlul de frontieră  în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere.

 

Lasati un comentariu