Disperarea primarului care fuge de eșarfa tricoloră. Vrea asociații de locatari nu și egalitate în drepturi pentru toți careienii

• publicat la: 9 septembrie 2021
Disperarea primarului care fuge de eșarfa tricoloră. Vrea asociații de locatari nu și egalitate în drepturi pentru toți careienii
.
Primarul Eugen Kovacs, președintele UDMR Carei, este disperat deoarece careienii nu se înghesuie să înființeze asociații de locatari.  Așa că iese cu declarații. Acum are  nevoie de careieni. De toți. Nu mai spune…,,nu provocați maghiarii,,.
De disperat ce este se și bâlbâie  în declarații și afirmă că  ”Nu există nicio scuză. Pe lângă că legea te obligă să ai asociație de proprietari, sunt și alte avantaje….,,
Dacă legea obligă locuitorii din blocuri să aibă asociație de locatari atunci de ce atâta smiorcăială și rugăminți de a înființa aceste asociații de locatari în Carei?
.
Nu le spune careienilor de ce distruge spațiile verzi pentru a-și pune  în aplicare proiectele cu finanțare generoasă din care se acordă sporuri de proiect tuturor apropiaților săi din primărie, nu le spune careienilor care sunt terenurile și imobilele care se comasează sau se scot din domeniul public așa cum nu iese cu declarații despre cheltuirea banului din bugetul local pentru avocații lui favoriți  care trebuie să albească notele de neconformitate trimise de ministere pentru licitații păguboase.
Primarul evazionist Kovacs iese  acum cu declarații prin care vrea să determine careienii să înființeze  asociații de proprietari la nivelul municipiului Carei, o condiție necesară în vederea includerii în programul de reabilitare termică a blocurilor, finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României spune el.
.
”Nu înțeleg refuzul careienilor de a înființa asociații de proprietari. Îi rog din nou să înțeleagă cât este de important acest lucru. Am informații concrete( care și de la cine? – n.r.) că se va finanța reabilitarea termică a blocurilor, care include acoperișul, pivnița și casa scărilor. Singura condiție de participare o constituie existența asociației de proprietari. Cei care nu vor avea asemenea asociații până la sfârșitul lunii octombrie, din start nu vor avea nicio șansă să se înscrie în acest program. Primăria se va ocupa de întocmirea proiectelor”, a declarat primarul Kovacs.
Proiecte de pe urma cărora vor beneficia și anume angajați din primărie prin sporurile încasate.
.
Așteptăm să ne spună primarul disperat  și care este suma încasată de asociațiile de locatari de la blocurile care au montate pădurea de antene pe acoperiș. Știm că sumele sunt de ordinul miilor de euro, dacă s-a negociat un preț corect.
De ce doar unii dintre locatari beneficiază de scutire de la plata abonamentului  la internet  iar alții nu?
Primarul care fuge de eșarfa de primar  la ceremoniile oficiale publice declară clar că:
”Nu trebuie să fie de acord toți vecinii, ajung jumătate plus unul dintre proprietari. Legea îi obligă și pe cei neînscriși să respecte deciziile celor care s-au asociat”.
Deci nu se poate dezbăra de metodele dictatoriale și chiar le promovează în spațiul public. Poate ne spune  și data la care își va achita toate datoriile către bugetul de stat.
.
”Nu există nicio scuză. Pe lângă că legea te obligă să ai asociație de proprietari, sunt și alte avantaje. Va trebui să facem colectarea selectivă a deșeurilor, însă nu se va putea implementa dacă nu vor exista asociații cu care să poată colabora operatorul de salubrizare. Iar acolo unde nu se va colecta selectiv se vor plăti penalități tot mai mari în fiecare an. Dacă locuim într-o comunitate, trebuie să ne obișnuim cu această idee, care deja în alte orașe funcționează. Din păcate, ca urmare a apelurilor noastre s-au înființat doar vreo 10-12 asemenea asociații de proprietari în ultimele luni. Să fie foarte clar, nu vrea să forțez pe nimeni, dar cei care nu vor avea asociații până la sfârșitul lunii octombrie nu vor avea nicio șansă ulterior”, a mai adăugat primarul Kovacs.
.
Primarul care folosește banul public după bunul plac și este organizator de evenimente pe care le promovează doar în limba maghiară se teme că nu va mai putea accesa proiecte bănoase din care să se acorde sporuri susținătorilor săi și îndeamnă careienii să îi facă jocurile.
Ce se mai aude cu tabletele primite gratuit de la un serviciu de telefonie? Cele rămase după ce au fost oferite gratuit 19 bucăți consilierilor.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu