ILEGAL. Primarul Careiului fără eșarfă tricoloră

• publicat la: 27 septembrie 2019
ILEGAL. Primarul Careiului fără eșarfă tricoloră

Astăzi, 27 septembrie 2019, la sala Teatrului Municipal a  avut loc festivitatea de decernare a titlurilor Pro Urbe.

Și la acest eveniment oficial   cetățeanul Kovacs a evitat să poarte eșarfa tricoloră specifică primarului așa cum prevede legea. Niciunul dintre consilierii săi angajați la Primăria Carei nu i-a atras atenția că este pasibil de pedeapsă dacă nu respectă legea. Drapelul Ungariei nu a fost uitat a se amplasa dat fiind faptul că se premia și un cetățean maghiar dar eșarfa tricoloră  nu a contat deloc pentru primarul demnitar al statului român.

Nici la evenimentul de ieri , 26 septembrie 2019, lansarea de carte de la Castelul Karolyi, Kovacs Eugen  nu a purtat eșarfa tricoloră  dar și-a asumat calitatea de primar.

Potrivit Legii administraţiei publice locale,biblia primarilor, semnul distinctiv al primarului este o eşarfă în culorile drapelului naţional al României. ”Eşarfa va fi purtată în mod obligatoriu la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor”. Modelul eşarfei a fost stabilit printr-o hotărâre de guvern, Nr. 62, publicată în Monitorul Oficial nr.27 din 25 februarie 1992.

Nici de această dată nu va interveni Instituția Prefectului pentru aplicarea legii? Refuzul primarului de a purta eşarfe tricolore sau purtarea unei eşarfe de alt model se sancţionează cu amendă între 2.500 şi 5.000 lei.

Kovacs Eugen nu este la prima sa abatere în ce privește purtarea eșarfei tricolore, existând și situația în care nici de Ziua Națională a României nu a venit la manifestări cu eșarfa tricoloră. Kovacs este recunoscut pentru alergia pe care o are la tricolorul românesc  declarând chiar ,,nu provocați maghiarii,,  atunci când a fost solicitată aprobarea de amplasare a unui catarg cu drapel românesc pe domeniul public careian.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/primarul-careiului-fara-esarfa-de-ziua-romaniei.html

comentarii

de Ionel la 28 septembrie 2019 - 07:24

Îi este frică de esarfa nu cumva sa il electrocuteze

de Buletin de Carei la 28 septembrie 2019 - 08:50

Za kid ai renuntat la numele românesti folosite ca și comentator…același? grebla, pro ciuta, ciuciuca sunt doar câteva din numele folosite de la aceelasi adrese…chiar si in timpul programului. Scârțâie imaginația?

de George la 29 septembrie 2019 - 14:28

Eu observ citind acest site de pseudo stiri ca dvs. Aveti o problema grava cu primarul din Carei, unde plm este stipulat ca trebuie sa poarte tricolorul
Eu cred ca sunteți foarte nefe ..
Si puneti stiri din an in paste si cele puse sunt repetitive, primaria fara insemne si primarul fara tricolor
Halal imaginatie

de Buletin de Carei la 29 septembrie 2019 - 22:14

Din SUA pana aici nu prea observati bine. Legislatia din România trebuie respectată chiar dacă nu ești iubitor de drapel românesc. Puneti mâna si citiți legile, nu vă dați în spectacol doar de dragul reclamei. Sau ati fugit în SUA de brațul legii?

Lasati un comentariu